Yatırımda rota belli oldu! İslam Memiş’ten dikkat çeken yatırım tavsiyesi! Herkes bıçak sırtında

Yatırımda rota belli oldu! İslam Memiş’ten dikkat çeken yatırım tavsiyesi! Herkes bıçak sırtında

Elinde TL bulunduranlara sert uyarı geldi. Piyasalardaki yeni yolu işaret eden İslam Memiş, altın, dolar, TL hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bunu yapan yaptığına pişman olacak. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

TV100’de yayınladığı yazısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İslam Memiş,Biz yüz endeksinin çarşamba günü 4311 puana kadar gerilediğini belirtti. Aldığı tepki nedeniyle Perşembe günü 4.500 puan seviyesine yükseldiğini ifade eden Memiş, seçim sonrasını işaret ederek borsanın bıçak sırtında olduğunu aktardı. Yatırımcılar için fırsat bulunduğunu ifade eden uzman isim, “Nasıl mı? Seçim önceleri her zaman “bekle gör” süreci yaşanır. Bu hafta yaşanan düşüşler bizim için sürpriz değildi. Çünkü biz 4 bin 500 puan devamında 4 bin puan seviyesini bekliyorduk.” dedi. Seçim fiyatlaması ve dolar bazlı kar satışının düşüşlere neden olduğunu söyleyen Memiş, şimdilerde %50 alım yapanların 4.150 ila 4200 arasında 2. alım yapmayı bekleyeceğini aktardı.

PİYASA RİSK ALTINDA

Dolar bazında bakıldığında 2023 yılında yaşanacak kur ataklarını işaret eden İslam Memiş, piyasayı riske sokacağının altına çizdi. Doklarizasyonun önüne geçmek için borsa tarafının destekleneceğini ifade eden Memiş, dolar ve borsanın aynı anda yukarı çıkacağını ve yatırımcıların borsayı tercih edeceğini ifade etti. Bu durumun vatandaşları şaşırtmaması gerektiğini söyleyen Memiş, yatırımcıları da uyardı.

para-piyasalari.jpg

ALTIN YATIRIMCISI HESAPLAMA YAPACAK

Döviz veya Altına yatırım yapmak isteyenlerin maliyet hesaplaması yapması gerektiğini ifade eden İslam Memiş, “Döviz derken dolar mı, euro mu veya sterlin mi? Altın derken sarrafiye grubu mu, has astar altın mı? Bu ayırımı iyi yapanın işçilik farkını da düşünmesi gerek.” şeklinde konuştu.

islam-memis-aciklama-1.jpg
Nasıl borsa yatırımcısı olunmalı? sorusunun yanıtını veren Memiş, borsada yatırım yapanların %29'unun yabancı olduğunun altını çizdi. Yerli yatırımcıların birçoğunun borsayı dolar bazlı hesaplamadığını vurgulayan İslam Memiş, odaklandıkları tek noktadan satın aldıkları hisse değeri olduğunu söyledi. Bu düşüncenin tamamen yanlış olduğunu aktaran uzman isim, “Yapılması gereken çok basit, borsa endeksi/dolar = dolar karşısındaki değeri bulursun. Yani (dün) 4 bin 537/19,87= 228 $. Diğer sorun hisse senetlerinin çeşitlendirilmemesi. Tek bir hisse seçiminden dolayı yatırımcının aylarca bekleme durumu can sıkıcı olabiliyor.” sözlerini dile getirdi.

Yapılacak şeyin çok basit olduğunu aktaran Memiş, en az 3 hisse ile sepet yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bekleme süresinde de değinen Memiş, yabancıların en az 6 ay beklediğini ancak acemi yatırımcıların 28 gün beklediğini ifade etti. Yaz mevsiminde BİST 100 endeksinin 6.000 puan seviyesinde görülmesi durumunda herkesin borsaya geçmek isteyeceğini aktaran Memiş, dolar bazlı borsanın seçim sonucunu beklemede değer kaybetmediğini aktardı. Yatırım yapacakları tavsiyelerde bulunan İslam Memiş açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:
altin-fiyatlari.jpg​​​​​​​
“Bir şeye yatırım yapılacaksa düşerken alınır, yükselirken satılır. Bugüne baktığımızda gram bin 400 olmuş; “Alalım mı?” Bin 500 olmuş; “Aldım zarar ettim.” Sepet yapmayan, zamanında hamle yapmayan bu sorunları yaşarken, zamanında hazırlığını yapan rahat. Bugün “TL’deyim ne yapmalıyım?” diyenlere BORSA diyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN