Yaza düğün yapacaklar dikkat! Altın fiyatlarında çift düzen: O olasılık gerçekleşirse altın uçacak!

Yaza düğün yapacaklar dikkat! Altın fiyatlarında çift düzen: O olasılık gerçekleşirse altın uçacak!

Yaz aylarında düğün yapmak için hazırlık yapan vatandaşlara uyarı İslam Memiş'ten geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı istenmemiş karara göre şekillenecek rotayı işaret ederek detayları paylaştı. Yatırım için altını tercih eden vatandaşlar konu hakkında araştırmalarına devam ediyor. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

Altın yorumları ile sık sık gündemde yer alan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yeni açıklamalarıyla tüm gözleri üzerinde topladı. Altın için tarih vererek yatırımcıları uyaran Memiş, piyasada yer alacak yeni rakamlar hakkında açıklamalarda bulundu. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…


FED KARARI TÜM PİYASALARI ETKİLİYOR

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta Merkez Bankası faiz kararlarının piyasalar üzerinde etkili olacağını belirtti. Türkiye ile birlikte İngiltere ve FED faiz kararları da merakla bekleniyor. Euro bölgesinde yapılacak konuşmaların gidişatı içinde yorum yapan uzman isim Çarşamba ve Perşembe günlerini işaret etti. Açıklanacak kararların Piyasayı şekillendireceğini vurgulayan İslam Memiş, Perşembe gününden itibaren fiyatlarda farklılaşma görüleceğinin altını çizdi.

islam-memis-gram-altin.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararında FED faiz kararının etkili olacağını söyleyen Memiş, faizlerin indirileceğini ya da bu ayın sabit tutulacağını aktardı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapması beklenirken pas geçme ihtimali bulunduğunu da ifade etti.

ALTIN RAKAMLARINDA 2 SENARYO

Altın ve para piyasaları uzmanı istenmemiş FED kararları üzerinde iki ihtimal bulunduğunun altını çizdi. 25 baz puan faiz artırımı yapılması durumunda neler olabileceğini açıklayan uzman isim, “Banka iflasları sonrasında psikolojik mesaj için faiz artırımına devam etmesi önemli bir etken 25 baz puan faiz artırımı, parite, altın ve gümüş fiyatlarında gerilemeye neden olurken dolar endeksinde yükselişini sağlar.” ifadelerini kullandı.

altin-fiyat-001.jpg
Altının ons fiyatının 1915 dolara gümüş ons fiyatının ise 21,80 dolar seviyesine yükselebileceğini ifade eden İslam Memiş, Euro/ Dolar paritesinin ise 1,0630 seviyesine gerileyebileceğini aktardı. Memiş, dolar endeksinin ise 105 seviyesine tekrardan ulaşma ihtimali olduğunu belirtti.


Piyasalardaki bir diğer ihtimalin ise pas geçme durumu olduğunu söyleyen İslam Memiş, bu durumun yaşanması ile güç kaybı olabileceğinin altını çizdi. İflaslardan korkmuş bir algı oluşabileceğine değinen İslam Memiş, bu senaryonun yaşanması durumunda ons altın fiyatının 2.050 dolar, gümüş ons fiyatının ise 23 dolar seviyesine yükselebileceğini aktardı. Euro/Dolar paritesinin 1,0880 seviyesine çıkabileceğini aktaran uzman isim dolar endeksinin ise 100,80 seviyesine gerileyebileceğini vurguladı.
islam-memis-aciklama-1.jpg​​​​​​​

MERKEZ BANKASI KARARLARINI İŞARET ETTİ

Gözler bu hafta içerisinde açıklanacak Merkez Bankası faiz kararlarındaydı. Merkez Bankası faiz artırımı için sabit kalmaya karar verirken İslam Memiş de yaşanabilecek olası durumları önceden tahmin etti. İslam Memiş, tahminler kapsamında 50 baz puanlık faiz artırımı yapılabileceğinin altını çizerken beklentinin olumlu olması sonucunda pas geçilebileceğini de vurguladı.

merkez-bankasi.jpg

50 baz puanlık faiz indirimi yapılması durumunda dolar fiyatlarının yukarı yönlü hareketleneceğini dile getiren Memiş, euro altın ve gümüş fiyatlarında da bir artış olacağının altını çizdi. İslam Memiş, “2. İhtimal pas geçerse ne olur tahminim Piyasa Fed’in etkisinde kalmaya devam ederken TCMB’nin etkisi azalır. Özellikle de dışarı odaklı etkileşim süreci yaşanabilir.” sözlerine dile getirdi. FED kararlarından önce pozisyon alınmaması gerektiğini ifade eden uzman isim tahminlerini yatırımcılarla paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN