Yeni asgari ücret hayırlı olsun! Cem Küçük o rakama anlaşıldı deyip duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan 1000 lira daha eklemiş

Yeni asgari ücret hayırlı olsun! Cem Küçük o rakama anlaşıldı deyip duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan 1000 lira daha eklemiş

Milyonlarca çalışan yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, Cem Küçük o rakama anlaşıldı deyip duyurdu. İşte, Cem Küçük’ün asgari ücretle ilgili verdiği net rakam…

Bu hafta açıklanacak olan asgari ücretle ilgili Cem Küçük’ten çarpıcı açıklamalar geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda rakamın netleştirildiğini söyleyen Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakama 1000 TL daha ekleme yaptığını iddia ederek yeni asgari ücreti açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmeleriyle ilgili art arda kulis bilgileri gelmeye devam ederken, hükümete yakınlığıyla tanınan gazeteci Cem Küçük’ün son aktardığı bilgiler milyonları heyecanlandırdı.

asgari-ucret-ne-kadar-oldu-1.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Yeni Akit’in haberine göre Küçük, devam eden görüşmelerde taraflar arasında belli bir rakam için anlaşıldığını fakat anlaşılan rakamın üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1000 TL ekleme yapmayı düşündüğünü söyledi. 2024 asgari ücret için Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e talimat verdiğini ve bütçe için maliyet hesaplaması yaptırdığını söyleyen Küçük, yeni rakamla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yapılan görüşmelerin ardından 16 bin TL için anlaşmaya varıyordu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 bin TL için Mehmet Şimşek'e maliyet araştırması yaptırdı. Cuma günü açıklanacak ve muhtemelen son kez yarın bir araya gelecekler. Aslında 16 bin lirada anlaşılıyor ama Erdoğan 17 bin TL olursa bunun bütçeye maliyeti ne olur diye bir hesap yapmasını istiyorlar. Buna göre bakacaklar 16 mı yoksa 17 mi olsun diye.

asgari-ucret-ne-kadar-oldu-2.jpg

Sabah Gazetesi'nde de bir haber vardı biliyorsun Erdoğan' yakın bir gazete, orada 16 bin lirada mutabakata varıldı, 17 düşünülüyor şeklinde geçtiler. Bendeki bilgi de bu şekilde. Tabii ki zam gelmesini istiyor herkes ancak bakılacak. Tabii ki burada belirlenen rakama genellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu kadar da benden" diyerek müdahale ettiğini biliyoruz. Muhtemelen de yine aynısını yapacaktır ve kendisi, anlaşılan rakama bir ekleme yapacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN