Zam için kritik adım! Milyonlarca emekli ve memurun gözü pazarteside

Zam için kritik adım! Milyonlarca emekli ve memurun gözü pazarteside

Son dakika haberi... Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Ağustos zammında sona gelindi. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre maaşlarına zam bekleyen milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırıyor. Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken beklenen açıklama geldi. Milyonlarca emekli ve memurun gözü pazarteside. Kimse bu zam artışını beklemiyordu!

Memur ve emekli maaşlarında yapılacak olan zamda kritik viraja girildi. Temmuz ayının enflasyonun rakamlarının belli olmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarının zammına çevrildi. Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmeler devam ederken vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırıyor. İkinci toplantı yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Toplantıda kamu işveren tarafının teklifini açıklaması bekleniyor. Beklenen açıklama ise geldi. Büyük gün yarın! İşte son dakika memur ve emekli maaşı zam haberinin detayları...

MİLYONLARCA MEMUR EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ediyor. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor. 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde 9 Ağustos'ta müzakere aşamasına geçildi. Müzakere süreci tamamlandı. Şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak ikinci toplantıya çevrildi.

fddffd-15.jpg

ZAM İÇİN KRİTİK ADIM! GÖZLER PAZARTESİ'DE...

Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek. Belirlenecek oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos'ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek. Üçüncü toplantı 17 Ağustos'ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELDİ?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi. Buna göre; Emekli maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamlı şekilde yatırılmaya başladı.

fdfddf-61.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak. 2023’ün ocak ayında 5 bin 517 lira emekli aylığı alan bir emeklinin maaşı, nisan ayında alınan kararla 7 bin 500 liraya yükselmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN