Zam yağmuru durmuyor! Akaryakıta çifte zam… 7 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları

Zam yağmuru durmuyor! Akaryakıta çifte zam… 7 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında ateş sönmek bilmiyor! Seçim sonrası dolar kurundaki artış ve Brent petroldeki dalgalanma ile birlikte akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmişti. Gelen zamlar sürücüleri isyan ettirirken bir zam haberi daha geldi. Akaryakıta çifte zam yolda! Benzin ve motorine ÖTV ve KDV zammı. Gelen zammı duyan araç sahipleri isyan bayrağını çekecek. Peki akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? İşte 7 Temmuz 2023 Cuma güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petroldeki dalgalanma ve dolar kurunda yaşanan hızlı artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda benzin ve motorine peş peşe zam gelmiş ve tabelalar yeniden değişmişti. Gelen zamlar sonrası sürücüler 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 7 Temmuz 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar oldu? Benzin ve motorine zam geliyor mu?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca araç sahibini kahredecek. Akaryakıt fiyatlarına çifte zam! Hem KDV hem de ÖTV zammı geliyor. O tarihe kadar depoları fulleyin! İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINA ÇİFTE ZAM!

Akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisine (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelmesini öngören teklif Meclis'ten onaylanarak geçmesi bekleniyor.. Bu kanun teklifi ile birlikte akaryakıt fiyatlarına vergi zammı gelmiş oldu. 2023'ün ilk altı ayında üretici enflasyonu yüzde 14,82 oldu. Şu an litrede benzinde 2,5 TL, motorinde ise 2,06 TL maktu ÖTV alınıyor. Bu ÖTV'ye bir de yüzde 18'lik KDV uygulanıyor.

fggf-13.jpg

Teklifin önümüzdeki günlerde yasalaşmasının ardından bir litre benzinde maktu ÖTV 2,9 TL'ye yükselecek. KDV de eklendiğinde benzinde litre başına yaklaşık 43 kuruş zam olacak. Motorinde ise 37 kuruşluk zam gündeme gelecek. Aynı zamanda 10 Temmuz itibarıyla KDV’nin yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmesiyle de benzin ve motorinin litresinde yaklaşık 40’ar kuruşluk zam olacak.

7 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 26.14 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 24.80 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.85 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 26.19 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 24.86 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.89 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 26.64 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 25.31 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 11.97 TL

fggf-14.jpg

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 26.66 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 25.42 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 11,99 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN