Zamlı sigara fiyatları listesi ortaya çıktı! O markalara büyük zam kapıda: Tarih verildi

Zamlı sigara fiyatları listesi ortaya çıktı! O markalara büyük zam kapıda: Tarih verildi

Bugün, sigaraya beklenen büyük zam haberinin açıklanmasıyla birlikte yeni zamlı fiyat listesi de kamuoyuna duyuruldu. Yapılan zamlarla birlikte, Marlboro markası için fiyat 46 TL, LM markası için fiyat 40 TL ve Parlement markası için fiyat 48 TL olarak belirlendi. Bu yeni zammın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda ise yayınlanan yeni sigara fiyat listesinde bilgi verildi. İşte ayrıntılar...

Sonuçları seçimlerin ardından başlayan zam dalgası gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Merkez Bankası'nın eksi 76 milyar dolar rezervi, artan dış ticaret açığı ve cari açık, döviz kurlarıyla beraber enflasyonun yükselmesinde en önemli etkenler olarak görülüyor. Bu durum otomobillerden evlere, ulaşımdan gıdaya, sigaradan alkole, meyve-sebzeye kadar tüm tüketim ürünlerine peş peşe zam gelmesine neden oluyor.

Bugün, tüm sigara çeşitlerinde beklenen zam açıklandı ve LM markasının fiyatının 32 TL'den 40 TL'ye, Parlement markasının 48 TL'ye ve Marlboro'nun 46 TL'ye yükseldiği görüldü. Sadece sigara değil, ekmek fiyatlarına da zam yapılacağı duyuruldu.

Şu anda 5 TL'ye satılan 200 gram somun ekmeğinin gramajının 20 gram artırılarak 10 TL'ye çıkarılması planlanıyor. Yani vergi artışları sadece lüks tüketim ürünleriyle sınırlı kalmayıp, temel gıda maddelerini de etkiliyor.

Peki, sigaraya gelecek olan bu zamlar ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar...

YENİ SİGARA FİYATLARI

ZAM

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN