Emin Saraç Hoca'ya son görev

Emin Saraç Hoca'ya son görev

Hadis, tefsir ve fıkıh alimi Emin Saraç Hoca, son yolculuğuna uğurlandı. Saraç'ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi'ne taşındı. Öğle vakti kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bakanlar ve çok sayıda milletvekili de katıldı. Erdoğan ayrıca Yekta Saraç ile Mehmet Saraç'a taziyelerini iletti.

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Mehmet Emin Saraç, son yolculuğuna uğurlandı.

EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK İSTENDİ

Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren Saraç için Fatih Atikali Mahallesi'ndeki evinde helallik alındı.

01-002.jpg

Saraç'ın cenazesi, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omzunda Fatih Camisi'ne götürüldü.

02-001.jpg

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi.

01-003.jpg

02-002.jpg

ÖĞLE VAKTİ CENAZE NAMAZI

Saraç için öğle namazını vakti Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bakanlar ve çok sayıda milletvekili de katıldı.

01-008.jpg

02-004.jpg

03-002.jpg

04-002.jpg

Erdoğan ayrıca Yekta Saraç ile Mehmet Saraç'a taziyelerini iletti.

01-004.jpgTürkiye'nin önde gelen hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN