Emin Üstün kimdir? Ne zaman vefat etti? İşte biyografisi...

Emin Üstün kimdir? Ne zaman vefat etti? İşte biyografisi...

1991'de Eminotomotiv ve 2005'te Eminevim şirketlerini kuran Emin Üstün, geliştirdiği 'elbirliği sistemi' ile yüz binlerce insanın otomobil ve konut sahibi olmasını kolaylaştırdı. Hayırsever iş insanı, 2019 yılında 68 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Emin Üstün'ün hayat hikayesi...

Emin Üstün vefatına kadar; Eminevim, Eminotomotiv, Eminotomotiv 2. El, Emin Gayrimenkul Geliştirme, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin Enerji, Emin Sigorta şirketlerini bünyesinde barındıran Emin Grup'un Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. Hayat felsefesini açısını şu sözlerle özetlemişti:

"Sorunların çözümünde birliğin ve beraberliğin gücüne hep inandım. Dünyada ve ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlikler her zaman yüreğimin burkulmasına sebep oldu. Bu amaçla hem ticari projeler hem de sosyal sorumluluk projeleri geliştirdik. Elbirliği'ni kullanarak kötüyü iyiye, iyiyi daha iyiye çevirmeye çalıştık."

emin-ustun-eminevim-kurucusu.jpg

EMİN ÜSTÜN'ÜN HAYATI

8 Temmuz 1951 tarihinde Bolu'nun Gerede ilçesinde dünyaya geldi. Emin Üstün, Eminevim kurucusu ve sahibidir.

Lise eğitimini Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi'nde torna tesviye bölümünde aldı.

Lisans eğitimini 1974 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

1973 yılında lif ve pres imalatı yapan LİFSAN Hidrolik Sanayi Şirketi'ni kurdu. 1987 yılında inşaat ve arsa işleri alanında faaliyet gösteren GENTAŞ'ı kurdu.

1991 yılında kurduğu Eminotomotiv aracılığıyla, elbirliği (imece) usülüne dayalı faizsiz sistemle vatandaşların otomobil sahibi olmasına imkan sağladı.

Aynı sistemle 2005 yılında Eminevim'i hayata geçirdi. 40 şubeyle başlayan firma, ülke genelinde 60'tan fazla ilde toplam 103 şubeye ulaştı. Kurduğu sistemle Türkiye'de 135 binin üzerinde kişi ev ve otomobil sahibi oldu.

Emin Üstün, 27 Aralık 2019 tarihinde 68 yaşında hayatını kaybetti.

1557044294-d6c35e.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN