En sevilen kadın sporcular: Çağla Büyükakçay ve Çağla Kubat

En sevilen kadın sporcular: Çağla Büyükakçay ve Çağla Kubat

'En beğendiğiniz Türk kadın sporcu kim?' anketinde Çağla Büyükakçay ve Çağla Kubat öne çıktı ve ankette en çok oyu alan isimler oldu.

Spor, hayatımızın önemli bir parçası ve olmazsa olmazlarımız arasında. Profesyonel olarak ülkemizi temsil eden sporcularımız ise gurur kaynağımız. Spor alanında başarılara imza atmış kadın sporcularımız hakkındaki görüşleri merak eden KizlarSoruyor, üyelerine “En beğendiğiniz Türk kadın sporcu kim?” diye sordu. Ankete 7.557’i kadın ve 5.780’i erkek toplam 13.337 kişi katıldı. Anket sonuçlarına göre Çağla Büyükakçay ve Çağla Kubat en beğenilenler olarak öne çıkarken, onları Yasemin Dalkılıç ve Şahika Encümen izledi.



Tenisçi Çağla Büyükakçay: %33

Ankette milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay’ı seçen üyeler: “Hepsi de bizim gururumuz fakat milli tenisçimiz Çağla, dünya sıralamasında 108. sıradan 82. sıraya yükselerek, apayrı bir gurur kaynağımız oldu” ve “Futbol dışında başarılarımızın olması çok güzel. Çağla Büyükakçay’ı başarılarından dolayı tebrik ederim” şeklinde cevaplar verdi.

Profesyonel rüzgar sörfçüsü Çağla Kubat : %33

Profesyonel rüzgar sörfçüsü Çağla Kubat’ı seçen üyelerden bazıları “Hepsi başarılı ve güzeller ama Çağla Kubat'ın hepsinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum” ve “Bu alanda ülkemizde kadınların temsilcisi Çağla Kubat, takdir ediyorum” şeklinde cevaplar verdi.

Dalgıç Yasemin Dalkılıç: %16

Dalgıç Yasemin Dalkılıç’ı seçen üyelerden bazıları “Yasemin’in başarısı bence hepsinin üstünde. Çok dayanıklılık gerektiren bir spor yapıyor.” ve “Su altında nefes tutabilen biri değilim. O yüzden bunu başarabilen Yasemin Dalkılıç'a hayranım.” şeklinde cevaplar verdi.

Serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen : %9

Anket oylamasında serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen’i seçen üyeler “Onca derinliği fetheden Şahika Ercümen’e hayran kaldım. Helal olsun.” ve “Şahika Ercümen’in sporculuğunu ve kişiliğini çok beğeniyorum” şeklinde cevaplar verdi.

Tenisçi İpek Şenoğlu: %9

Milli tenisçi İpek Şenoğlu’nu seçen üyelerden bazıları “İpek Şenoğlu’nu çok başarılı buluyorum” ve “Benim favorim İpek Şenoğlu” şeklinde cevaplar verdi.

Ankette olmayan fakat favori olarak gösterilen bazı kadın sporcularımız ise; Neslihan Demir, Işıl Alben, Naz Aydemir, İpek Soylu, Serap Özçelik, Elvan Abeylegesse, Burcu Çetinkaya.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN