Enes Batur kimdir, kaç yaşında, nereli? Ödülü neden geri alındı?

Enes Batur kimdir, kaç yaşında, nereli? Ödülü neden geri alındı?

Sosyal medyanın ünlü isimlerinden biri olan Enes Batur, kendi hayat hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığı senaryolardan iki film çekerek izleyenlerin beğenisine sundu. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan filmlerin televizyonda yayınlanmasının ardından genç fenomenle ilgili bilgiler merak edildi. Peki, Enes Batur kimdir? Enes Batur kaç yaşında? Enes Batur nereli? İşte detaylar...

2010'lu yıllarda gerçekleşen 'dijital devrim'in ardından hayatımızın bir parçası olan sosyal medya, kısa sürede kendi ünlülerini çıkarttı. 'Sosyal medya fenomeni' adı verilen dijital ünlüler, özellikle video paylaşım sitesi Youtube'da ürettikleri içeriklerle 3-15 yaş aralığındaki çocukların yoğun ilgisiyle kaşılaştı. Sosyal medya fenomenleri zaman zaman ağır eleştiriler alsalar da eğlence sektöründe ilerlemeye devam ediyorlar. Bilgisayar oyunları oynarken çektiği videolarla adını duyuran Enes Batur da fenomen isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Youtube kanalındaki her videosu milyonlarca kez izlenen Enes Batur, ünlü isimlerin yer aldığı iki sinema filmi çekti. Kendi hayat hikayesinden yola çıkarak çekilen filmler, televizyonda da özellikle çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Aileler, "Enes Batur kimdir, kaç yaşında?", "Enes Batur Youtube kanalı hangisi?", "Enes Batur'un Altın Kelebek ödülü neden geri alındı?" sorularının yanıtlarını internette aratıyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

ENES BATUR KİMDİR?

Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998 tarihinde Antalya'da dünyaya gelmiştir. Babası polis emeklisi, annesi ise hemşiredir.

Küçük yaşlarda video içeriği üretmeye başlayan Enes Batur kısa sürede fenomen oldu. Her yıl düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri 2017 yılında ilk defa En İyi YouTuber/Instagrammer kategorisi altında bir ödül verdi ve ödülün sahibi Enes Batur oldu. Ancak daha sonra Batur'un kanalında 'çocuklara kötü örnek olabilecek görüntüler' bulunduğu gerekçesiyle ödülü geri alındı. Ancak, Altın Kelebek ödül tartışmalarının hemen ardından 2018’de Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü’nü kazandı.

Başrollerini Ceyda Düvenci ve Bekir Aksoy ile paylaştığı ilk filmi Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?, 19 Ocak 2018'de vizyona girdi. İkinci filmi 'Enes Batur Gerçek Kahraman' 31 Mayıs 2019'da vizyona girdi. 2019'un son günlerinde çıkardığı 'Enes Batur - Dolunay' adlı parça ise hiç beklenmedik bir anda müzik piyasasına bomba gibi düşerken dijital medyada paylaşıldığı dakikadan itibaren ilk yarım saat içerisinde 500 binden fazla kişi tarafından izlenerek önemli bir rekora imza attı. Enes Batur'un Youtube kanalında şu an 12,4 milyon takipçisi bulunuyor.

ENES BATUR ÖDÜLLERİ

2018 - Altın Palmiye Ödülü - Yılın Sosyal Medya Fenomeni
2017 - Altın Kelebek Ödülü - En İyi YouTuber /Instagrammer (Geri Alındı)

ENES BATUR FİLMLERİ

2019 - Enes Batur Gerçek Kahraman
2018 - Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?

ENES BATUR KAÇ YAŞINDA?

1998 doğumlu sosyal medya fenomeni Enes Batur, 2020 yılı itibariyle 22 yaşındadır.

ENES BATUR YOUTUBE KANALI

2012'den beri Youtube'da içerik üreten Enes Batur'un 12 milyon 400 bin takipçisi bulunuyor. Enes Batur'un Youtube kanalına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN