Erdal Torunoğulları: Mario Gomez'in bonservisi Beşiktaş'ta

Erdal Torunoğulları: Mario Gomez'in bonservisi Beşiktaş'ta

Beşiktaş Dış İlişkilerden Sorumlu Yöneticisi Erdal Torunoğulları, siyah-beyazlı takımla ilgili çarpıcı ayrıntıları masaya yatırırken, Beşiktaş'ın Mario Gomez'in bonservisiyle birlikte aldığını söyledi.

Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları, Mario Gomez, Diego Ribas ve Van Persie hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Torunoğulları, Gomez'i bonservisiyle aldıklarını belirtti.

Sabah'a konuşan Torunoğulları, Gomez konusuna açıklık getirdi. Gomez'i bonservisiyle aldıklarını belirten Erdal Torunoğulları, ''Gomez'i bonservisiyle aldık. 2+1 yıllık bir transfer. Şu anda sezon sonunda gidebileceği tek bir yer var, o da Fiorentina. Gomez sözleşmeye 'Beşiktaş'ta mutlu olmazsa Fiorentina'ya bedelsiz dönebilir' maddesini koydurdu.'' diye konuştu.

Gomez'deki tek sıkıntının, Türkiye'de son dönemdeki terör olaylarının ailesi üzerinde bir etki yaratmış olması olduğunu söyleyen Torunoğulları, ''Gomez'in babası bu konuda çok rahatsızdı. Kesinlikle yanlış yönlendirme yapmadım. '30 yıldır var, yarın da sona ermeyecek' dedim. O da kararlılığımızı görünce kabul etti. Burada çok mutlu. Zaten Fiorentina'ya geri dönmez. Dönerse ve İtalyan kulübü üzerinden başka takıma giderse yüzde 50 pay alırız. Ancak Fiorentina dışındaki her kulüp bizim kapımızı çalmak zorunda.'' ifadelerini kullandı.

Gomez ve 9 milyon Euro hikayesi

Gomez transferinde sıfırlanan 9 milyon Euro hikayesine de deyinen Torunoğulları, ''Fiorentina'da kalsa, kulübe 2 yıllık sözleşmesi nedeniyle aşağı yukarı 22 milyon Euro maliyeti olacaktı. Oynamasa, sadece dursaydı bile... İtalya da yüzde yüz vergi var. 22 milyon Euro'nun 11 milyon Euro'sunu kendi cebine koyabilecekti. Biz dersimizi iyi çalışarak gittik ve bir nevi Fiorentina'yı 22 milyon Euro'dan kurtarmış olduk.'' diye konuştu. 

Transferde, verip verilemeyecek ücretlerin karşı tarafa hissettirilmesi gerektiğini söyleyen Torunoğulları, ''UEFA'nın finansal şartlarından dolayı, Fiorentina'ya bu parayı ödeyemeyeceğimizi hissettirdik. Onlara, 'Sizin de bir sıkıntınız var. Size maliyeti fazla, cebinizden daha az para çıkmasına çaba sarf edeceğiz. Bunun dışında beklentiniz olmasın' dedik. Olmazsa başka alternatiflere yönelirdik ama Gomez'in tavrı da işimizi kolaylaştırdı açıkçası.'' dedi.

Daha düşük rakama oynuyor

Fiorentina'da yıllık 5.5 milyon Euro kazanan Gomez'in. Beşiktaş'taki maliyeti hakkında da konuşan yönetici, ''Bu yıl için 3.5 milyon Euro kazanıyor. Ancak ücret konusunu sezon sonu oturup farklı bir şekle sokacağız. Parayı değil, oynamayı ve mutlu olmayı tercih etti.'' dedi. 

Ben de olsam Fener'e giderim

Fenerbahçeli Diego Ribas hakkında da çarpıcı açıklamalar yapan Torunoğulları, ''Diego'nun iki defa evine misafir oldum. Son derece beyefendi bir arkadaş. Biz onla prensip olarak anlaşmıştık, sonra Fenerbahçe'ye nasip oldu. Mali konulardan dolayı bizim rakamımız belliydi. Her şey dahil, 3 yıllık 10,5 milyon Euro. Kendisiyle görüştüm, bana Fenerbahçe'den daha iyi teklif olduğunu söyledi. Kendisine anlaştığımız rakamın üzerine çıkamayacağımızı bildirdim. Fenerbahçe'nin teklif ettiği rakamları sordum, anlattı… 'Senin yerinde olsam ben de giderdim' karşılığını verdim.'' ifadelerini kullandı. 

Robin van Persie delikanlı adam

Yaz transfer döneminde Beşiktaş'ın da listesinde bulunan ancak Fenerbahçe'yle anlaşan Hollandalı golcü Van Persie hakkında da konuşan Torunoğulları, ''Van Persie ve Manchester United ile anlaşmıştık. Bonservis bedeli ödemeyecektik. Ancak Fenerbahçe devreye girince Manchester United bize '6.5 milyon Euro veriyorlar' dedi. Van Persie çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu. 'Cuma akşamına kadar sizi bekleyeceğim. Sözümün arkasındayım' mesajını yolladı. Başkan ve yönetimle durumu değerlendirdik. Manchester United'a, 'İlk anlaştığımız yerdeyiz, size 6.5 milyon Euro vermeyiz. Ödeyene hayırlı olsun.' cevabını verdik.'' diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN