Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya görüştü

Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD başkanı Obama ile 21.30 sıralarında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede G-20, Suriye, PKK ve IŞİD'le mücadelenin ele alındığı öğrenildi.

Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları telefon görüşmesinin TSİ 21.30'da gerçekleştiğini belirtti.

Gündem G-20 IŞİD ve PKK

Görüşmede Obama, 1 Kasım seçim sonuçlarından dolayı Türk halkını kutladı. İki lider, Antalya'nın ev sahipliği yapacağı G-20 zirvesini, IŞİD ve PKK ile mücadeleyi ele aldı.

Obama ve Erdoğan, ılımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılmasını ve IŞİD'e baskının yoğunlaştırılmasının önemine değindi.

Suriye'deki çatışmaya müzakere yoluyla çözüm bulunması konuları ele alındı. İki lider PKK'nın eylemlerinin son bulması gerektiğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN