Erdoğan-Putin görüşmesi için Almanya'dan açıklama geldi

Erdoğan-Putin görüşmesi için Almanya'dan açıklama geldi

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sawsan Chebli, Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşması Türkiye'nin NATO'daki durumuna bir etkisinin olmayacağını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Sawsan Chebli, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkinin daha yakın bir noktaya taşınmasının Türkiye'nin NATO'daki durumuna bir etkide bulunmayacağını söyledi.

Chebli, Türkiye ve Rusya arasındaki sorunların çözülmesinin bölgedeki durum ve Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi açısından da önemli olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin NATO içerisinde önemli bir ortak olduğunu söyleyen Sawsan Chebli, kendilerine başarısız darbe kalkışmasının ardından Türkiye'nin işkence uyguladığı şeklinde herhangi bir bilgi gelmediğini de belirtti.

Chebli, Türkiye'de idam cezasının yeniden gelmesinin AB sürecini sona erdirebileceğini de ekledi.

AA/BERLİN

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN