Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'diktatör' davası

Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'diktatör' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine "Franco özentisi diktatör bozuntusu" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin liralık tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine 'diktatör bozuntusu' diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e tazminat davası açtı.

CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın muhalefete yönelik "beşinci kol" ifadesine tepki göstererek "beşinci kol" terimini ilk kullanan kişinin İspanya diktatörü Franco olduğuna işaret etmiş ve Erdoğan'ı "Franco özentisi diktatör bozuntusu" diye eleştirmişti.

"MİLLİ İRADE DÜŞMANI ŞAHIS"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Milli irade düşmanı bir şahıs Cumhurbaşkanımıza diktatör diyerek yine demokrasi sınavından çakmış, faşistlik sınavından geçer not almış. Defalarca seçim kazanmış Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' demek 5. kol faaliyetidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine “diktatör” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında 250 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın muhalefete yönelik 'beşinci kol' benzetmesine tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa gibi kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız" dediğini belirten Özel şunları kaydetmişti:

"Nedir beşinci kol? Propaganda, casusluk ve terörle karşı tarafı yenme faaliyeti. Yazıklar olsun. Muhalefet partileri için beşinci 'kol faaliyeti' diyor. İlk kim söyledi bunu? İspanyol diktatör Franco. Franco'nun özelliği 36 yıl diktatörlük yaptı. Erdoğan 18. yılında, bir 18 daha yapmak için Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor. Muhalefete 'beşinci kol' demenin siyasette, demokraside yeri yok. Muhalefetin hangi üyesi, lideri, dış gücün maşası olmuş?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN