Meclis'te 'diktatör' gerginliği... Kralları tahttan indiren kralcılardır!

CHP'li Özel'in 'diktatör' çıkışı bu kez Meclis Genel Kurulu'nu gerdi, AK Parti'den CHP'ye "'Diktatör bozuntusu' diyen, soytarı bozuntusudur, soytarılıktır" suçlaması geldi. CHP de Erdoğan'a seslendi: Kralları tahttan indiren, kraldan çok kralcılardır.

Meclis'teki bütçe görüşmelerine bu kez AK Parti ile CHP arasında yaşanan 'diktatör' tartışması damga vurdu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay'ın Boraltan olayı ile ilgili açıklamalarına cevap vererek, şunları söyledi:

"BU İNÖNÜ İLE ZORUNUZ NE SİZİN?"

"Bu İnönü ile zorunuz ne sizin? İnönü kadar başınıza taş düşsün desem, ayıp olur. İkincisi, hakikaten cumhuriyet tarihinde herkesin kusuru, eksiği olabilir; siyasetçiler eleştirilir, eleştirilmeyecek olan belli, bizim kimi eleştiremeyeceğimiz belli, inancımız vesaire gereği ama bir vefa olur ya.

Türkiye'nin içinde bulunduğu o koşullarda, yani ömrü savaş cephelerinde geçmiş, üstelik devletin anahtarını kendi iradesiyle, çok partili hayata geçerek cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için, Demokrat Parti'ye devrettiği gece 'bu benim en büyük siyasi zaferim' diyebilen bir yüce insanla didişmek, bu milletin vicdanında karşılık bulmaz." 

basliksiz-1-002.jpgCHP Grup Başkanvekili Engin Altay

CHP ERDOĞAN'A SESLENDİ

Erdoğan'a seslenen Altay "Sayın Erdoğan'a şunu söylemek istiyorum: Kralları tahttan indiren, kraldan çok kralcılardır" ifadelerini kullandı.

Altay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Erdoğan'ı İspanya diktatörü Francisco Franco'ya benzetmesi ile ilgili de konuştu: 

"Sayın Erdoğan'ı, Özgür Özel Franco'ya benzetmedi, tam tersine Erdoğan Franco gibi konuştu. Özgür Bey'e dedim ki, 'Tayyip bey diktatöre kızmıyor. Diktatör bozuntusu niye diyorsun, diktatör desene.' Yani Franco'da da İspanyolluk, Katoliklik çok ön planda. Şimdi, Cumhurbaşkanımızın 'ben gidersem tek devlet biter, tek bayrak biter' paranoyası onun kendi işi.

Bir benzerlik şu ama: 'Ben düşersem Almanya yok olur.' demiş Hitler, Almanya yok olmadı. 'Ben gittiğimde kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak.' demiş Stalin, orada duruyor, kimse boğulmadı. 'Beni azlederseniz piyasalar çöker, herkes yoksullaşır.' demiş Trump, bir şey olmadı. Biri de bir şey demiş, 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' İşte budur olay."

basliksiz-1-001.jpgHDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da çocukların ve gençlerin haklarını savunduklarını, gençleri ise siyaset yapmak üzere partilerine davet ettiklerini söyledi. 

"SİZİN SÖZ SÖYLEME HAKKINIZ YOK"

Beştaş'a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dağa kaldırılan kız çocukları ve PKK terörüne karşı en ufak bir kınama yapmayanların ve Kandil'den önlerine konan metinleri okuyanların, burada en ufak söz söylemeye haklarının olmadığını dile getirdi.

AK PARTİ'DEN CHP'YE TEPKİ

Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın da ifadelerine tepki göstererek "Franco'yu resmen tanıyan CHP yönetimi ve zihniyetidir. Milli Şef'le faşist Hitler'in arasındaki samimi münasebetleri başlığa çeken Cumhuriyet gazetesi, herhalde size en güzel cevabı veriyor.

Devletin Cumhurbaşkanına, milletimizi ve devletimizi temsil eden ordumuzun Başkomutanına 'diktatör bozuntusu' diyen, soytarı bozuntusudur, bu bir soytarılıktır" dedi.

Akbaşoğlu, Boraltan Köprüsü olayına da değinerek, bu olayın milletin hafızlarına kazınmış milli bir ağıta dönüştüğünü kaydetti.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Azerbaycan Karabağ'da kazanılan zaferle devletin üzerindeki bir ayıbın kaldırıldığını ve bundan dolayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilmesi gerektiğini dile getirdi.

basliksiz-1.jpgAK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu

"ATATÜRK HEDEFLERİNİ ERDOĞAN HAYATA GEÇİRDİ"

Akbaşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi verildiğini belirterek "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hep birlikte kurduk. Atatürk 'tam bağımsız Türkiye' hedefini gösterdi. İşte bu hedefi ve idealleri hayata geçiren liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DİKTATÖR' ÇIKIŞI

İki gün önce Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın muhalefete yönelik 'beşinci kol' benzetmesine tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa gibi kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız" dediğini belirten Özel şunları kaydetmişti:

"Nedir beşinci kol? Propaganda, casusluk ve terörle karşı tarafı yenme faaliyeti. Yazıklar olsun. Muhalefet partileri için beşinci 'kol faaliyeti' diyor. İlk kim söyledi bunu? İspanyol diktatör Franco. Franco'nun özelliği 36 yıl diktatörlük yaptı. Erdoğan 18. yılında, bir 18 daha yapmak için Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor. Muhalefete 'beşinci kol' demenin siyasette, demokraside yeri yok. Muhalefetin hangi üyesi, lideri, dış gücün maşası olmuş?"

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN