Erman Ilıcak kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar? Türkiye'nin en zengin ikinci ismi

Erman Ilıcak kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar? Türkiye'nin en zengin ikinci ismi

Rönesans Holding'in kurucu başkanı Erman Ilıcak, 2021 yılının en zengin isimleri listesinde ikinci sırada yer aldı. Her yıl vergi rekortmenleri listesinde de üst sıralarda yer alan ünlü iş insanı; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında faaliyet gösteriyor. İşte, Erman Ilıcak biyografisi...

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılında Türkiye'nin en zenginleri listesini yayımladı. 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 artıran Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. Listede ikinci sırada 4,4 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak bulunuyor. Türkiye'nin en zengin ilk 10 kişisinin serveti, 29,8 milyar dolara ulaştı.

ERMAN ILICAK'IN HAYATI

1967 yılında Malatya dünyaya geldi. Erman Ilıcak 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Erman Ilıcak, 1985 yılında Özel TED Ankara Koleji'nden ve 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği'nden mezun oldu. 2002 yılında Minnesota Üniversitesi'nin yanı sıra Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi'nden MBA derecesi aldı. 2011 yılında Paris'teki Uluslararası İşletme Okulu'ndan İşletme Yönetimi doktora derecesi aldı.

rusya-dogrudan-yatirim-fonu-rdif-ceosu-kirill-dmitriev-ronesans-holding-baskani-dr-erman-ilicak.jpg

1993 yılında Rusya St. Petersburg'da Rönesans Holding'i kurdu. Merkezi Ankara'da bulunan Rönesans Holding, bugün Türkiye, Rusya ve Hollanda başta olmak üzere; Orta Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın da bulunduğu geniş bir coğrafyada, toplam 28 ülkede inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor.

2016 yılında 215 milyon dolar yatırımla Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC) ortak olduğu Rönesans Holding, dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı Engineering News Record (ENR) listesinde 2019 yılı itibarıyla dünyada 33., Avrupa'da ise 9. sırada yer aldı. Rönesans Holding bünyesinde bulunan RC Rönesans İnşaat, Fortune 500 ve Capital 500 listelerine göre Türkiye'deki inşaat şirketleri arasında ilk sırada bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN