Sezai Bacaksız kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte kişisel serveti...

Sezai Bacaksız kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte kişisel serveti...

İstanbul Havalimanı'nın işletmeci şirketlerinden biri olan Limak AŞ'nin kurucu ortağı olan Sezai Bacaksız, yakın arkadaşı Nihat Özdemir ile birlikte Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı. 1976'da Limak'ı kuran iki ünlü iş insanı, enerji ve inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor. İşte, Sezai Bacaksız biyografisi...

2021 Türkiye'nin en zengin insanları belli oldu. Forbes dergisinin açıkladığı listede, Limak AŞ başkan yardımcısı Sezai Bacaksız, 2.3 milyar dolar kişisel servetiyle listede 6. sırada yer aldı. Türkiye'de dolar milyarderi sayısı geçen yıldan bu yana 23'ten 27'ye yükseldi.

SEZAİ BACAKSIZ'IN HAYAT HİKAYESİ

1950 yılında dünyaya geldi. Sezai Bacaksız 2021 yılı itibarıyla 71 yaşındadır.

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından yakın arkadaşı Nihat Özdemir ile birlikte asistan olarak aynı okulda çalışmaya başladı. Daha sonra birlikte Ege Üniversitesi'ne giderek burada endüstri bölümünde yüksek lisans yapıp asistanlığa devam etti.

1976 yılında Nihat Özdemir ile birlikte Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kurdu. İnşaat ve enerji alanlarında faaliyet gösteren şirkette yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Limak; 1995'te turizm, 1997'de enerji, 2000'de çimento sektörüne girdi. 2008 yılında havalimanı işletme sektörüne adım attı.

Enerji üretiminin yanına 2010 yılında enerji dağıtımı ve enerji ticareti alanlarını ekledi. 2011 yılında devraldığı İskenderun Limanı ile liman işletmeciliğine başladı.

Sezai Bacaksız evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN