Eski Uruguay Devlet Başkanı, 100 Suriyeli yetim çocuğa evini açıyor

Eski Uruguay Devlet Başkanı, 100 Suriyeli yetim çocuğa evini açıyor

Bu yılın Mart ayında görev süresi dolan eski Uruguay devlet başkanı Jose “Pepe” Mujica, yaşadığı evini Suriye savaşından kaçan yüz yetim çocuğa açacağını belirtti.

2011 yılında Suriye’deki çatışmaların başlamasından beri ortalama 2 milyon insan yaşadıkları yerden başka bölgelere göç etmek veya başka bir ülkede mülteci konumuna gelmek zorunda kaldı. Bu mültecilerin büyük bir çoğunluğu Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi yakındaki ülkelere sığındı. Sayıca azınlıkta kalan bir grup ise Almanya ve Macaristan gibi Avrupa ülkelerine kaçabildi.

İzlanda mülteci sayısını yükseltti

Son dönemlerde ise Suriye’deki krize karşılık anlamında birçok ülkeden yardım kampanyaları oluşturulmaya başlandı. Örneğin Almanya hükümetinin Suriyeli mülteciler için yürüttüğü yardım kampanyalarının çokluğundan şaşkına dönen Alman polisi yaptıkları bir eylemde hükümetlerinin politikaları hafifletmeleri çağrısını yaptı. Diğer bir yandan ise kabul edeceği mülteci sayısını 50‘den 10 bine çıkartan İzlanda‘da halk yardımcı olabilmek adına kendi evlerini mültecilere açacağını duyurdu.

'Pepe' evinin mülteci çocuklara açacak

True Activist'teki habere göre, bu yılın Mart ayında görev süresi dolan eski Uruguay başkanı Jose “Pepe” Mujica ise yaşadığı evini Suriye savaşından kaçan yüz yetim çocuğa açacağını belirtti. Başkanlığı döneminde 2014 yılından beridir Suriye krizini uluslararası mecrada hafifletmeye ve mülteci sorununa bir çözüm aramaya çalışan Mujica, halen gayretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Yazlık evi aynı zamanda sığınma merkezi

Mujica’nın otlaklarla çevrili nehir ağzındaki yazlık evini gelecek mülteci çocuklarına açık halde bekletiyor. Bu arazinin zamanla, politik çatışmalar arasında kalıp hayatını kurtarmaya çalışan yüzlerce birey için bir sığınma merkezi olacağı akıllara geliyor.

Ağırlanacak çocukların Ortadoğu’daki mülteci kamplarından alınıp Ekim ayının başlarında Mujica’nın evine getirilecekleri tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler Mülteci Komisyonu‘nun (UNHCR) kuralları kapsamında her çocuk aile bireylerinden bir koruyucu ile birlikte seyahat edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN