Etyen Mahçupyan: Ahlaklı olanlar ahlaksızları görüyor, bu tepki değişimi getirecek

Etyen Mahçupyan, KARAR TV'de gündemi yorumladı. İYİ Parti'deki son tartışmayla ilgili "Siyasetin merkezinde bir parti. Meral Hanım bunun gereğini yapıyor" dedi. Mahçupyan, muhafazakar kesimle ile ilgili de çarpıcı tespitlerde bulundu.

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, KARAR TV'de yayınlanan Ortak Akıl'da Etyen Mahçupyan'ı konuk etti.

Etyen Mahçupyan, İYİ Parti'deki FETÖ tartışmasını yorumlarken, partinin siyasi denklemin tam merkezinde olduğuna dikkat çekti ve Meral Akşenir'in yönetimdeki değişiklikleri buna göre yaptığına işaret etti. 

Taha Akyol ise şehirleşme ile gelen değişim ve yeni taleplerin İYİ Parti'de karşılık bulduğunu, yüzde 10 barajını geçerek MHP'ye alternatif olmasının önemli bulduğunu söyledi. Akyol, iktidar blokunun İYİ Parti'yi yanına çekme girişimlerinin de karşılıksız kaldığına dikkat çekti. 

Türkiye'nin liyakat sorunu

Taha Akyol:

Denizli Valisi gibi, Nevzat Tandoğan örnekleri çıkmaya başladı.

Etyen Mahçupyan:

ABD'de de kalitesizler var. Ancak sistem kalitesizlerin belirleyici olmasına izin vermiyor. Bizde hiyerarşik yapı kapı açıyor. Bizde kaliteliler benim gibi Datça'ya yerleşiyor Bu sistemde iyisini de yapabilirsiniz. AK Parti'nin ilk dönemlerinde olduğu gibi. Tam tersini de mümkün ve toplum buna da razı oluyor.

Siyaset nereye evrilir?

Etyen Mahçupyan:

Toplumda Özal'ı iktidara getiren değişim gibi bir potansiyeli var İktidar buna rağmen ancak savaş durumu gibi olağanüstü bir hal olursa seçim kazanır Bu yüzden olabildiğince her şeyi millilik haline getiriyor. Kürt meselesi başta olmak üzere. Muhalefet bu söylemin karşısında 'doğru ama..' demekle yetiniyor. Bu aslında iktidara destek. İnsanlar ikinci cümleyi duymuyor ve kendilerini hizaya çekiyorlar Bu durum aslında demokratik bir anlayışın ortaya konmasını gerekli kılıyor

Muhafazakar kesimde gizli bir ahlak tartışması var. Ahlaklı olan ahlaksızlıkları görüyor ve bundan rahatsız. Bu tepki muhafazakarları değiştirecek. Dindarların bunu taşıması büyük bir zül. Zaten bu yüzden yeni siyaset üretilmesi gerekiyor.

Programın tamamını Youtube kanalımızdan da izleyebilirsiniz. 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN