Ev hanımlarına bayram harçlığı dağıtılacak! Devlet muslukları açtı: 1000 TL almak için hemen başvurun!

Ev hanımlarına bayram harçlığı dağıtılacak! Devlet muslukları açtı: 1000 TL almak için hemen başvurun!

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular bayram öncesi yapılacak sosyal destek ödemeleri ile ilgili oldu. Peki ev hanımlarına verilecek bayram harçlığı şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi desteklere bir yenisi daha eklendi. Ev hanımlarına 1000 TL bayram harçlığı verilecek! Peki şartlar ne olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARINA BAYRAM HARÇLIĞI

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ihtiyaç sahibi insanların sosyal destek ödemesi araştırmaları da hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre başvuru formunu dolduran ihtiyaç sahibi ev hanımlarına 500 TL ve 1000 TL arasında değişen bayram harçlığı verilecek. Başvurular e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı başvuru formunu doldurarak yapılacak. 

Ev Hanımlarına Bayram Harçlığı Başladı

Ev hanımlarının bayram harçlığından faydalanması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, arsa ya da tapu sahibi olmaması, sigortası olmaması, düzenli bir geliri olmaması, en az bir çocuğu olması şartları aranıyor. Ödemeler 500 TL ve 1100 TL arasında değişecek ve ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek ödemelere başvuru yapmak için e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa kimliğiniz ile PTT şubesine giderek geçici şifre alabilir ve başvuru formunu doldurabilirsiniz. Sürecin sağlıklı değerlendirilmesi için başvuru formunun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması gerekiyor. Başvuru yaparken evin kişiye ait olup olmadığı, kira miktarı, kaç çocuk olduğu, gelir miktarı, ikamet edilen adreste yaşayan kişilerin bilgileri, kronik hastalık durumu, birikim durumu gibi sorular soruluyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN