Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lezzetli kolay lahmacun tarifi ve yapılışı...

Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lezzetli kolay lahmacun tarifi ve yapılışı...

Geleneksel yiyeceğimiz lahmacun, fast food tercih eden vatandaşlar arasında ilgi görüyor. TV8'in fenomen programı MasterChef'te yarışmacıların lahmacun yapmasının ardından evde lahmacun yapmanın detayları merak edildi. İşte, 'evde lahmacun tarifi'...

MasterChef adlı yemek yarışma programında, katılımcılardan lahmacun yapması istenince, 'Evde lahmacun nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı internette araştırılıyor. Türk mutfağının ve doğu kültürünün eşsiz lezzetlerinden biri olan lahmacun, fast food yiyecekler arasında vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. İşte, 'evde lahmacun yapabilmek için gerekli malzemeler ve tarifi'...

LAHMACUN İÇİN MALZEMELER

İç harcı için:

* 2 adet kırmızı biber
* 3 adet yeşil biber
* 2 adet orta boy soğan
* 1 demet maydanoz
* 2 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/4 çay bardağı su
* 500 gram yağlı dana kıyma
* Hamuru için:
* 5 su bardağı un
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker

lahmacun-nasil-yapilir-en-lezzetli-citir-lahmacun-tarifi-1024x538.jpg

LEZZETLİ VE KOLAY LAHMACUN TARİFİ

İyi bir lahmacunda harcın kıvamı çok önemlidir. Kıvamı cıvık olması gereken iç harç, hamurun üzerine ve kenarlarına iyice yayılmalıdır. Bir diğer önemli detay ise, lahmacunun atılacağı fırının öncesinde ısıtılmış olması gerekir. Lahmacunun iç harcı için mutfak robotunun içinde baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeler alınarak çekilir. Bu malzemelere en son maydanoz ilave edilir.

Rondonun içinden büyükçe bir kaba alınan harca baharatlar, salça ve sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılır. Sonrasında ise kıyma eklenerek güzel bir şekilde yoğrulur. Lezzetli bir lahmacun için kıvamın cıvık olması ilk şarttır. Harcın kıvamı yeteri kadar cıvık olmazsa üzerine biraz su takviyesi yapılabilir.

Harç hazırlandıktan sonra dinlenmeye alınır ve bu sırada hamur yapmaya başlanır. Una yavaş yavaş su eklenerek orta sertlikte bir kıvam elde edilene kadar yoğrulur. Orta sertliğe kavuşan hamur, tezgahın üzerine alınarak en az 5 dakika daha yoğrulur. Hazırlanan hamur, silindir yardımı ile eşit parçalara bölünür. Lahmacunların aynı büyüklükte olması için hamurların ağırlığının eşit olması gerekir.

Eşit büyüklükte kesilen hamurların üzeri hafif nemli bir bez ile örtülerek 1 saat dinlenmeye alınır. İyi bir lahmacunda kıvam kadar, fırının önceden ısıtılması da önemlidir. Hamurun dinlenmeye alındığı sırada fırın 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açılır ve hamurlar hazır olana kadar ısıtılır.

Hazırlanan hamur bezeleri teker teker açılır, hamurlar mümkün olduğu kadar ince açılmaya özen gösterilmelidir. İnce ince açılan hamurların üzerine lahmacunun iç harcını kenarlara gelecek şekilde yayılır. Kenarlar boş bırakılmamalıdır.

Yağlı kağıt üzerine alınan lahmacun, daha önceden açtığımız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirilir. Pişirilirken lahmacunun altı kontrol edilmelidir. Her bir lahmacun fırının performansına göre 7 ila 10 dakika arasında pişirilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN