Ispanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Ispanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Kolay ve lezzetli ıspanaklı kol böreğinin püf noktaları; 4 buçuk su bardağı un derin bir kap içerisine koyulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atılıp harmanlanır ve ortasına 2 su bardağı ılık su döküp yoğurarak ele yapışan bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur 10 dakika kadar güzelce yoğrulur ve üzeri streç film ile kapatılarak yarım saat dinlendirilir. İşte, el açması ıspanaklı kol böreği yapılışı...

Ispanaklı kol böreğinin iç harcını hazırlamak için ıspanaklar ayıklanıp iri iri doğranır ve sirkeli su içerisinde 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra ocaktan alınarak üzerine lor peynir ilave edilir ve hazırlanan ıspanaklı iç harcı soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur 5 veya 6 parçaya bölünüp beze yapılır. Bezeler hafif unlu bir zemin üzerinde merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ MALZEMELERİ

* 5 adet yufka
* 750 gram ıspanak
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 bardak su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4-5 yemek kaşığı beyaz peynir
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 adet yumurta sarısı

2499242-728xauto-2101202116112235844f758808.webp

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ

Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın.

İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın.

Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN