Milli içeceğimiz ayranın faydaları neler? Kilo vermeye yardımcı... (Ev yapımı köpüklü ayran tarifi)

Milli içeceğimiz ayranın faydaları neler? Kilo vermeye yardımcı... (Ev yapımı köpüklü ayran tarifi)

Sindirim sistemini düzenlemesi ve kilo vermeye yardımcı olması sayesinde sağlığımızın korunmasına katkı sağlayan 'ayranın bilinmeyen faydaları' saymakla bitmiyor. İşte, ayranın şaşırtacak yararları ve vücuttaki etkileri...

Milli içeceğimiz olarak bilinen ayran, sağlık açısından birçok faydası olan ayranın doyurucu özelliği bulunmaktadır. Yoğurt ve suyun karışımı ile kolaylıkla elde edilen ayranın faydaları; içerdiği yüksek değerdeki vitamin, mineral ve bileşenler yardımıyla başta sindirim sistemi olmak üzere kemik sağlığına, kan basıncının düzenlenmesine, kolesterole ve daha birçok açıdan sağlığımızın korunmasına katkıda bulunuyor. İşte, 'ayranın tarifi ve faydaları'...

EVDE AYRAN NASIL YAPILIR? LEZZETLİ KÖPÜKLÜ AYRAN TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt

4 su bardağı su

5 dal taze nane (İsteğe Göre )

1 çay kaşığı kuru nane (İsteğe Göre)

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

İlk olarak yoğurdu ve 1 bardak suyu derin bir kabın içine alın, pürüzsüz olana kadar çatal ile çırpın. Tuzu ve kalan suyu ekleyip iyice karıştırın ve dolapta soğumaya bırakın. Eğer köpüklü olmasını istiyorsanız soda eklemeyi unutmayın. Klasik ayran yerine farklı bir lezzet arıyorsanız ilk aşamadan sonra taze naneleri ince ince kıyıp yoğurdun içine ekleyin ve ardından kuru naneyi de ilave edip servise sunun.

file.jpg

AYRANIN FAYDALARI

Besin değeri çok yüksek olan su ve yoğurdun karışımı ile yapılan ayran, insan sağlığına oldukça faydalı bir içecektir. Yemek sonrası hazımsızlıktan ani felç risklerine kadar birçok farklı konuda yardımcı bir içecektir.

Hazımsızlığa İyi Geliyor

Yemek sonrası yaşanan hazımsızlık, gaz problemi ve şişlik gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Ayran, ayrıca bağırsak florasını dengelemektedir. Bu sebeple de gaza sebep olan tüm toksinlerin birikmesini önlemektedir. Buna ek olarak vücudu da hastalıklardan korumakta ve enfeksiyonlara karşı bir kalkan görevindedir. Özellikle de yemek sonrasında tüketilerek ter bezlerinin aşırı salgılarını önler.

Ani Felç Riskini Azaltır

Vücuttaki kolesterol miktarı arttıkça damarlar tıkanmaya başlar. Bu da kalp hastalıklarına zemin oluşturur. Bu durumu da dengelemenin en basit yolu ayrandır. Ayrıca ayranın tansiyonu dengeleme ve böylece ani felç riskini azaltma özellikleri de vardır.

Cildin Deforme Alanlarını Düzenler

Sağlıklı olan ayran, cilt için çok önemlidir ve çok güzel etkileri vardır. Cildin elastik yapısını güçlendirir ve bu sayede deforme olan alanları düzenler.

Unutkanlık Riskini Azaltır

Ayran, sinir hücrelerinin yatışmasını sağlar ve sinirli olma halini engeller. Ayrıca beyin sağlığını güçlendirir ve melatonin hormonu salgılanmasını sağlar. Böylelikle akşam vakitlerinde kişinin çok daha rahat uyku çekmesini sağlar ve beynin güçlenmesi ile ekstra olarak unutkanlık riskini azaltır.

Kas ve Kemik Gelişimine Katkı Sağlar

Ayran, özellikle spor yapan kişilerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir içecektir. Çünkü, kas ve kemik gelişimine katkı sağlar ve bu sebeple de uzmanlar, hamile ve ergenlerin sık sık ayran içmesini şiddetle öneriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN