İrmik helvası nasıl yapılır? İşte geleneksel lezzetin tarifi

İrmik helvası nasıl yapılır? İşte geleneksel lezzetin tarifi

Sütlü irmik tatlı yapılışı, kolay ve pratiktir. İrmik, geniş ve derin bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı ile rengi koyulaşana dek kavrulur. Sonra içine şeker eklenerek kavrulmaya devam edilir. Su, süt ve dolmalık fıstık üzerine eklenir ve suyu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra servise hazırdır. İşte, irmik tatlısı yapmak için malzemeler...

Kandil günleri komşulara dağıtılan irmik tatlısı, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Lezzetli tadıyla birçok evde akşam yemeğinden sonra tüketilir. Ayrıca cenazelerden sonra taziye evine gelenlere dağıtılmasıyla bilinir.

KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler

* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı ya da 2-3 yemek kaşığı fazla toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 paket vanilya
* 1 paket çam fıstığı (dolmalık fıstık)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı sıvı yağ

20160606-153722.jpg

LEZZETLİ İRMİK HELVASI YAPILIŞI

Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konulur, tereyağı eritilir. Çam fıstıkları tencereye alınarak, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Ayrı bir tencerenin içerisinde su veya süt, şeker ve vanilya ocağa alınır. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve ısınmaya bırakılır.

Pembeleşen çam fıstıklarının içerisine irmik ilave edilir ve kavrulur. İrmikler de pembeleştikten sonra süt karışımı üzerine ilave edilir.

İrmikler sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirilir ve ocaktan alınıp, 10 dakika demlenmeye bırakılır.

Dinlenen irmik helvası tercihe göre servise sunulabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN