EYT'lilere kötü haber tez geldi! O paralar geri alınabilir: Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor!

EYT'lilere kötü haber tez geldi! O paralar geri alınabilir: Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor!

EYT'li vatandaşların başvuru süreçleri hız kesmeden devam ederken uzman isim uyarılarda bulundu. Peki hangi ödemeler geri alınacak? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Mart ayı içinde binlerce vatandaş emeklilik başvurularını tamamladı ve Nisan ayı için fark ödemeleri de başladı. Peki hangi ödemeler geri alınacak? Uzman isimler ne diyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O ÖDEMELER GERİ ALINABİLİR

EYT yasası Mart ayı içinde yürürlüğe girdi ve emeklilik hakkı kazanan binlerce vatandaş emeklilik başvurularını tamamladı. Mart ayı içinde başvurularını tamamlayan vatandaşların ödemeleri Nisan ayı itibariyle yapılmaya başlandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise katıldığı canlı yayın esnasında yoğunluk sebebiyle uyarılarda bulundu. Erdursun, SGK personeline bir günlük eğitim verilerek dosyaların incelenme işinin verildiğini ve bu durumun yanlış incelemelere sebep olabileceğini belirtti.

EYT'lilere Yanlış Hesaplama Uyarısı

 Uzman gözüyle ilgilenen birçok dosyadan yanlış emekli edilen kişiler olacağını ve hataların ortaya çıkacağını belirtti. Erdursun, EYT sürecinin çok aceleye geldiğini, SGK personelinin bir suçu olmadığını ve üzerlerinde büyük bir baskı olduğunu söyledi. Erdursun iki farklı hata olabileceğinin altını çizerek maaş hesaplama sisteminde hata olursa bunun telafi edilebileceğini ancak maaşlarda bir hata yapıldığı tespit edilirse faizsiz şekilde 24 ay geri ödemeyle geri talep edileceğini söyledi. Aynı zamanda Erdursun emekli olan ancak 3, 5, 7 sene geçtikten sonra SGK tarafından emekli olamayacakları ile ilgili uyarılar geleceğinin de altını çizdi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN