Facebook, çalışanları salgın sonrasında evden çalışabilecek

Facebook, çalışanları salgın sonrasında evden çalışabilecek

Facebook, çalışanlarının Kovid-19 salgını bittikten sonra da evden çalışabileceklerini duyurdu.

Amerika merkezli sosyal medya devi Facebook, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında uzun süredir evden çalışanlar için direktörlerinin izin vermesi şartıyla salgından sonra da evden çalışmaya devam edebileceklerini açıkladı.

Facebook'tan yapılan açıklamada, çalışanların, direktörlerinin onaylaması koşuluyla salgından sonra da sürekli uzaktan çalışmak için başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi. Ayrıca açıklamada uzaktan çalışmanın 'gelecek' olduğu belirtildi.

Facebook geliştirme sorumlusu Başkan Yardımcısı Brynn Harrington, bazı çalışanların evde 'gerçekten başarılı' olduklarını ve bunu yapmaya devam etmeyi istediklerini belirtti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg de geçen mayıs ayında, şirket çalışanlarının yüzde 50'sinin gelecek 5 ila 10 yılda uzaktan çalışabileceğini ifade etmişti.

ÇALIŞANLAR ŞİRKETİ SUÇLAMIŞTI

Farklı ülkelerde görev yapan 200'den fazla Facebook çalışanı, kasım 2020 yılında yayımladığı 'açık mektupta' şirketi, koronavirüse yakalanma riskine rağmen kendilerini ofisten çalışmaya zorlamakla suçlamıştı.

Facebook çalışanlarının şirket CEO'su Mark Zuckerberg'e hitaben yayımladığı "açık mektupta", Facebook'un "kârlarını korumak için insanların hayatını gereksiz bir şekilde riske attığı" öne sürmüştü.

Mektupta evden çalışmaya izin verecek yeni düzenlemelerin yapılması istenmiş ve "risk ödemesi" gibi yeni haklar talep edilmişti. Facebook ise içerik moderatörlerinin "çoğunun" evden çalıştığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN