Faruk Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Faruk Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Televizyon medyasının deneyimli ismi Faruk Demirel, 10 aydır sürdürdüğü Haber Global Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldı. Faruk Demirel, daha önce Başbakanlık ve Tarım Bakanlığı'nda basın müşavirliği yaptı. İşte, Faruk Demirel'in hayatı...

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Faruk Demirel, sürpriz bir kararla görevinden istifa etti. Demirel mesajında, "Dostlar saygılar; bugün itibariyle Haber Global'de bana ayrılan bölümün sonuna gelmiş bulunuyorum. Kırdığım, üzdüğüm, canını sıktığım herkes hakkını helal etsin. Benden yana da tüm haklarım helal olsun. Bir gün yeni bir mecrada buluşmak dileğiyle, Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

FARUK DEMİREL'İN HAYAT HİKAYESİ

2 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 2022 yılı itibarıyla 52 yaşındadır.

Gazetecilik mesleğine 1989 yılında Türkiye gazetesinde başladı. Burada spor ve siyaset haberleri muhabirliği yaptı. Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde TGRT ve Türkiye gazetesi adına Ankara'da muhabirlik yaptı.

1998 yılında CNN Türk'ün kuruluşunda yer aldı. Burada parlamento muhabirliği ve editörlük yaptı. 2005 yılında mesleğine ara verdi, Tarım Bakanlığı Basın Müşavirliği görevine atandı.

2006 yılında Star TV Ankara Haber Müdürü oldu. 2008 yılında Habertürk Ankara Temsilcisi oldu. Ağustos 2009'da ATV Haber Koordinatörü oldu. A Haber'in Ankara ofisini kurdu ve ilk Ankara temsilcisi olarak görev yaptı.

BAŞBAKANLIK BASIN MÜŞAVİRLİĞİ YAPTI

2016 yılında Başbakanlık Basın Müşaviri kadrosuyla, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile çalıştı.

2018 yılının başında CNN Türk Ankara Temsilci Yardımcısı oldu.

Mayıs 2018'de Haber Global Ankara Temsilcisi olarak görevine başlayan Faruk Demirel, 18 Şubat 2020 tarihinde Haber Global Genel Yayın Yönetmeni oldu. 16 Aralık 2020 tarihinde Haber Global'deki görevinden ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN