Fenerbahçe ve Real Madrid, Dörtlü Final için karşı karşıya geliyor

Fenerbahçe ve Real Madrid, Dörtlü Final için karşı karşıya geliyor

Geçtiğimiz sezon Dörtlü Final'de Real Madrid'e elenen Fenerbahçe, rövanşı almak için bu gece sahaya çıkıyor. Kritik maç 20.45'te başlayacak.

2015'te ev sahipliği yaptığı Dörtlü Final'de zafere ulaşan Real Madrid, kötü başladığı 2016'da Dörtlü Final vizesi için temsilcimiz Fenerbahçe'yi geçmek zorunda.

Top 16'da E grubunu 3 yenilgiyle lider bitiren Fenerbahçe, çeyrek finali 5 hafta kala garantileyerek bunu başaran ilk takım olmuştu. Zorlu F grubunda ise son haftaya kadat elenme tehlikesi yaşayan son şampiyon Real Madrid, son hafta sahasında Khimki'yi yenerek grubu 4. kapattı ve çeyrek finale çıktı.

Bu sezon Euroleague'de çıktığı 24 maçın 19'unu kazanan Fenerbahçe, en çok galibiyet alan takım. Real Madrid ise 24 maçta 12 galibiyet-12 mağlubiyet alarak istikrarsız bir sezon geçiriyor. Ancak son şampiyonunu kadrosundaki deneyimli oyuncularla gerekli anlarda etkili basketbol oynadığı yadsınamaz bir gerçek.



3 galibiyete ulaşan takımın üst tura kalacağı kritik eşleşmede saha avantajı Fenerbahçe'de olacak. İlk iki maçı Ülker Arena'da oynayacak sarı lacivertliler, serini üçüncü maçı ve ihtiyaç olması halinde dördüncü maçı Madrid'de oynayacak. İlk dört maçta eşitlik bozulmazsa, serinin son maçı İstanbul'da oynanacak.

FENERBAHÇE'DE VESELY SIKINTISI 

Pınar Karşıyaka deplasmanında sakatlanan ve aşil tendonunda kısmi yırtık oluşan Jan Vesely, Real Madrid serisinde takımını yalnız bırakacak.

HÜCUM VE SAVUNMANIN DÜELLOSU 

Top 16'da maç başına 83.8 sayı atan Real Madrid bu alanda en iyi ikinci takım konumunda. Fenerbahçe ise maç başına yediği 73.7 sayıyla savunmada en etkili üçüncü takım olarak çeyrek finale geldi. Ekpe Udoh'un önderliğinde maç başına 4.79 blok ortalamasıyla rakiplerine çember altını karartan Fenerbahçe, ligin en çok blok yapan takımı olarak dikkatleri çekiyor.

19 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR 

Fenerbahçe, Euroleague'de bu sezon Ülker Arena'da maç kaybetmedi. Sarı lacivertlilerin iç sahadaki son yenilgisi Ocak 2015'te Olympiakos'a karşısındaydı.

OBRADOVIC ESKİ YARDIMCISI KARŞISINDA 

1990'lı yıllarda Real Madrid'i çalıştıran Obradovic'in ekibinde İspanyol temsilcisinin şu anki koçu Pablo Laso bulunuyordu. İki sezon boyunca beraber çalışan ikili 1997'de Saporta Kupası'nı beraber kaldırdı.

UDOH'TAN GEÇİT YOK 

Ekpe Udoh, Euroleague'de forma giydiği son 21 maçın 20'sinde blok yapmayı başardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN