Gaziantep'te tarihi eser operasyonu

Gaziantep'te tarihi eser operasyonu

Gaziantep'te, üzerinde Hristiyanlığa ilişkin sembollerin yer aldığı 2 kitap ile tarihi eser olduğu değerlendirilen çeşitli objeleri satmaya çalışan şüpheli F.T gözaltına alındı.

 evinde çok sayıda tarihi eser olduğu belirlenen 50 yaşındaki F.T, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda gözaltın alındı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Arıl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Arıl Mahallesi'nde F.T'nin (50) evinde çok sayıda tarihi eser olduğu ve bunları satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler F.T'yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, üzerinde Hristiyanlık dinine ilişkin resim ve sembollerin bulunduğu 2 deri kitap, 7 taş su kabı, 3 hançer, 2 demir parçası, 4 kılıç ile tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 

Tarihi eser olduğu değerlendirilen parçalar Gaziantep Müze Müdürlüğüne teslim edildi. 

Zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN