Germanwings pilotunun 'uçamaz' raporu vardı

Germanwings pilotunun 'uçamaz' raporu vardı

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağı kasten düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz’in geçmişte psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı.

Dortmund

Bild gazetesinin haberine göre, Andreas Lubitz’in Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında “yoğun psikolojik sorunlar yaşadığı” yer alıyor. Verilen bilgiye göre, Andreas Lubitz 6 yıl önce pilot eğitimini “ağır depresif atak” nedeniyle yarıda kesti ve psikolojik tedavi gördü.

Uçamaz diye sınıflandırılmıştı

Andreas Lubitz, ABD'nin Arizona eyaletinde Lufthansa Uçuş Okulu’nda öğrenimi sırasında ilk etapta “uçamaz” diye sınıflandırıldı. Tedavisinin ardından daha sonra eğitimini tamamladı. Lubitz’in yaşadığı bu durum dosyasına işlendi. Lubitz’in psikolojik sorunları Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında, özel ve düzenli tıbbi muayeneden geçmesi gerektiğini belirten “SIC” koduyla yer aldı. “SIC” kodu Andreas Lubitz’in pilotluk lisansına da işlendi.

Bir hafta önce muayene olmuştu

İddiaya göre Andreas Lubitz, kazadan bir hafta önce Salı günü özel ve düzenli tıbbi muayeneden geçti. Federal Havacılık Dairesi’nin bugün (Cuma) Lubitz’in dosyasını bir psikoloğun incelemesine açacağını yazan Bild, “SIC” kodunun ruhsal rahatsızlığın kanıtı olduğunu iddia etti. Lufthansa Aeromedical Center, Lubitz’in 2009 yılında şiddetli depresif atak tanısı konduğunu Federal Havacılık Dairesi’nin talebi üzerine kuruma bildirdi.

22'sinde eğitimine ara verdi

Lufthansa yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında genç pilotun eğitimine 22 yaşında ara verdiğini açıklamış ancak bunun nedenini açıklamaya yetkileri olmadığını söylemişti. Lubitz, 2013 yılından bu yana Germanwings Havayolları’nda yardımcı pilot olarak görev yapıyordu. DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN