1. dönem karne notları nasıl öğrenilir? e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı

1. dönem karne notları nasıl öğrenilir? e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitimleri süresince aldıkları sınav notları, karne notları, ders programları Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile öğrenilebilir. Uzaktan eğitime devam eden okullarda 1. dönem karne notları eokul.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilir. İşte, e-Okul elektronik karne sorgulama sayfası...

2021-2022 eğitim-öğretim sezonunun 1. dönemi sona eriyor. Elektronik karne notları öğretmenler tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) yükleniyor. Sınav sonuçları, karne notları ve devamsızlık sorgulama işlemleri e-Okul VBS ile veliler ve öğrenciler tarafından öğrenilebilir.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ ELEKTRONİK KARNE SORGULAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan e-Okul, birçok bilgiye hızlı erişme imkanı sunuyor. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenciler ders programı, devamsızlık, sınav sonuçları, sözlü notları, ortalama puanlarını kolaylıkla takip edebiliyor. MEB tarafından hizmete açılan bu sistem sayesinde veliler de öğrencilerin bilgilerine istediği zaman anında erişim imkanı buluyor.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

2544991-810x458.jpg

E-OKUL VBS UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan geliştirmeler neticesinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için mobil uygulama geliştirildi. Veli, öğrenci ve öğretmenler VBS'ye artık, akıllı telefon veya tabletlerine yükledikleri mobil uygulama ile de erişim sağlayabiliyor. iPhone ve Android akıllı cihazlara ücretsiz bir şekilde indirilip yüklenen VBS uygulaması sayesinde veli, öğrenci ve öğretmen güvenli bir şekilde VBS işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

2022 KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, okullarda 1. dönem 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Böylece 15 günlük yarıyıl (sömestr) tatili başlayacak. 7 Şubat 2022 Pazartesi günü 2. dönem için ders başı yapacak. Öte yandan öğrenciler 1. dönem takdir ve teşekkür belgelerini karne gününün sabahında e-Okul'dan görüntüleyebilecek.

E-OKUL iPHONE İNDİR

E-OKUL ANDROID İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN