Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? 2022 e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama

Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? 2022 e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama

2022 takdir ve teşekkür puanı belli oldu. Dönem puanları 70-85 olan öğrenciler teşekkür, puanları 85-100 olan öğrenciler de takdir belgesiyle ödüllendirilecek. 2021-22 eğitim sezonunun ilk yarısı 21 Ocak Cuma günü sona erecek. İlkokul ve ortaokul öğrencileri; ölçme değerlendirme işlemleri, ders katılım etkinlikleri, sözlü notları ve proje notlarına göre takdir veya teşekkür alacak. İşte, takdir teşekkür hesaplama...

Öğrenciler e-Okul sistemine girilen notlara göre, 21 Ocak 2022 Cuma günü takdir veya teşekkür belgesini almaya hak kazanacak. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre, takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri lise türüne göre değişkenlik gösteriyor.

2022 TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Takdir ve teşekkür belgesi hesaplanırken öğrencilerin not ortalaması dikkate alınır. İlkokul, ortaokul öğrencilerinin not ortalamasını o dönem kaç dersten sınava girdiyse toplayarak sınav sayısına bölerek o dersten aldığı not ortalaması ortaya çıkar. Bu işlemi yapan öğrenciler her ders için ayrı olarak belirlediği not ortalamasını toplar ve o dönem aldığı ders sayısına böler. Böylece adaylar o dönemin karne notu öğrenilmiş olur.

Belge almak isteyen ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının tüm sınıfların puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00 diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamalıdır. Dönem sonu ağırlıklı puan ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler 'Teşekkür Belgesi' almaya hak kazanırken 85.00 puan ve üzeri öğrenciler 'takdir belgesi' alır.

Kınama ve okul değiştirme cezası alan öğrenciye, o eğitim ve öğretim yılı içinde belge verilmez. Ortaöğretim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi ödüllendirilir.

DİJİTAL KARNE NEREDEN VERİLECEK?

Öğrencilerin alacağı karneler ve belgeler aynı zamanda e-Okul üzerinden de ilan edilecek. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve 'Takdir', 'Teşekkür', 'Onur' ve 'Üstün Başarı' belgelerini belirlenen tarihlerde dijital olarak ulaşabilecek.

2021-2022 eğitim öğretim karne notlarını görüntülemek isteyen öğrencilerin e-Okul sistemine giriş yapması gerekiyor. Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) TC kimlik numarası ve okul şifresiyle giriş yapan öğrenciler sol tarafta bulunan menüde 'e- Karne' seçeneğini işaretleyerek bu eğitim dönemine ait karnelerini ve bilgilerini öğrenebilir.

KARNELER NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 21 Ocak 2022 tarihinde 1. dönem sona erecek. Öğretmenler ve okul yönetimlerinin gerekli ders etkinliklerine katılım puanları ve diğer ölçme değerlendirme işlemlerini sisteme girmesiyle öğrencilerin 22 Ocak 2021 Cuma sabahı dijital karnelerini görüntüleyebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN