1 kaşığı beyinde fırtınalar yaratıyor! Baharat değil ecza dolabı resmen

1 kaşığı beyinde fırtınalar yaratıyor! Baharat değil ecza dolabı resmen

Zerdeçal, beyin sağlığına birçok fayda sağlayan doğal baharatlardan biridir. Bu faydalı baharatın yanı sıra, hafızanın güçlenmesine yardımcı olan diğer besinler de vardır. Bu baharatları evden eksik etmeyin

Zerdeçalın beyin sağlığı üzerindeki en önemli etkilerinden biri, hafızayı güçlendirmesidir. Yapılan araştırmalar, 50 yaş üzerindeki kişilerin bile zerdeçal tüketmeleri durumunda hafızalarında iyileşme olduğunu göstermiştir. Ayrıca, Alzheimer hastalığı ve depresyon gibi beyindeki iltihaplanmayla ilişkili durumları azaltabileceği de kanıtlanmıştır.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Zerdeçalın faydaları sadece hafıza güçlendirmekle sınırlı değildir. Aynı zamanda iltihabı azaltır, baş ağrılarına doğal bir çözüm sunar, antibakteriyel ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve inatçı sivilceleri yok edebilir. Depresyonu azaltma, kan şekerini düzenleme, regl ağrılarını hafifletme ve yüksek kolesterolü düşürme gibi etkileri de vardır.

img-8866.jpeg

Zerdeçalın bu kadar çok faydası, içerdiği kurkumin adlı bileşik sayesindedir. Kurkumin, zerdeçalın en önemli etken maddesidir ve antioksidan, anti-enflamatuar ve antikanserojenik özelliklere sahiptir.

Zerdeçalın faydalarından yararlanmak için, yemeklere, içeceklere veya smoothilere ekleyebilirsiniz. Ayrıca, zerdeçal çayı da yapabilirsiniz. Sıcak suya bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip demleyerek başlayabilir ve tatlandırmak için bal veya limon kullanabilirsiniz.

BEYNE FAYDA SAĞLAYAN DİĞER BESİNLER

Omega-3 yağ asitleri içeren balık türleri, ceviz, badem ve kuru yemişler gibi besinler de beyne faydalıdır. Omega-3 yağ asitleri, beyin hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve beyin fonksiyonlarının korunmasına katkı sağlar. Aynı zamanda hafızanın güçlenmesine de yardımcı olan omega-3 yağ asitleri, depresyon ve anksiyete gibi ruhsal rahatsızlıkların da önlenmesine yardımcı olur.

Beynin sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için B vitamini de önemlidir. Yumurta, süt ürünleri ve yeşil yapraklı sebzeler gibi B vitamini açısından zengin besinler tüketmek, beyin fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur ve hafızanın güçlenmesine katkı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN