1 Mayıs kutlama mesajları | En güzel 1 Mayıs sözleri

1 Mayıs kutlama mesajları | En güzel 1 Mayıs sözleri

2019 1 Mayıs salı gününe denk gelirken en güzel 1 Mayıs sözlerini ve 1 Mayıs kutlama mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz. İlk olarak 1856 senesinde Avustralya'da kutlanmaya başlayan 1 Mayıs, Türkiye'de resmi olarak ilk kez 1923 yılında kutlanmıştır. Daha sonra kimi zaman yasaklanan kimi zaman kutlanan 1 mayıs 2008'den itibaren resmi tatil olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde ve dünya üzerinde pek çok ülkede bayram olarak kutlanan 1 Mayıs'a dair en güzel sözleri 1 Mayıs kutlama mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.

1 Mayıs dünya işçi bayramı. Haberimizde 1 Mayıs sözlerini ve 1 Mayıs kutlama mesajlarını bulabilirsiniz. Ülkemizde ilk kez 1912'de kutlanan 1 Mayıs 1923'te resmi tatil olarak kutlandı. 1935'te ismi 1 Mayıs Bahar ve Çiçek Bayramı olarak değiştirildi. Oysa 1 Mayıs, işçi ve emekçiler tarafından kutlanan ve dünya çapında bayram olarak ilan edilmiş bir gündür.  1 Mayıs'ı kutlamak isteyen tüm vatandaşlar için 1 Mayıs kutlama mesajlarını ve 1 Mayıs sözlerini derledik. ayrıntılar haber detayda...

19-05/01/1-mayis-turkiye.jpg

TÜRKİYE'DE 1 MAYIS TARİHÇESİ

Ankara'da Sovyetler Birliği ile dostluk ilişkileri çerçevesinde, 1 Mayıs 1922'de işçi bayramı kutlandı. 1 Mayıs 1923'te de ilk kez "resmi" olarak işçi bayramı kutlamaları yapıldı.

Cumhuriyet'in ilanından sonra 27 Mayıs 1935 tarihli "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun" ile 1 Mayıs "Bahar Bayramı" olarak kabul edildi.

1980 Darbesi sonrası resmi tatiller arasından çıkarılan 1 Mayıs, 2009 yılında tekrar resmi tatil olarak ilan edildi. 2010 yılında uzun bir aradan sonra en geniş kapsamlı kutlamalar gerçekleştirildi. Resmi rakamlara göre 140 bin, gayriresmi rakamlara göre 500 bin kişinin katıldığı kutlamalar Taksim Meydanı'nda olaysız bir şekilde gerçekleşti.

.

1 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI

2019 1 Mayıs'ını facebook, Whatsapp ve SMS mesajı atarak kutlamak isteyenler için en güzel ve anlamlı 1 Mayıs kutlama mesajlarını aşağıda bulabilirsiniz.

1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşlerimizi kutluyoruz.

1 Mayıs Barış, Demokrasi ve Güvenli bir gelecek için mücadele günüdür.

ÖzeIde emekçiIerimizin, geneIde dünya emekçiIerinin birIik mücadeIe ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutIuyorum.

Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır, Ancak bu böyle gitmez sömürü devam etmez, Yepyeni bir hayat geIir bizde ve her yerde.

Tüm farkı yaratan emektir. -John Locke-

En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum.

Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir ve emek olmadan sermaye olmazdı. Emek sermayeden üstündür ve daha büyük önem arz eder. -Abraham Lincoln-

Hakları için ölenlere minnet ve şükran, akan tere selam ve saygı ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

İşçi olsun patron olsun,
Ama en önce insan olsun...

1 Mayıs’ın, anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını dileyerek, başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.
Emek olmadan hiçbir şey yetişmez –Sofokles-

Toprak, onu eliyle işleyenlerindir. -Emiliano Zapata-

Halkların nasırı yumruğu balyoz gibi patlıyor. Devrimin şanlı dalgası dünyamızı kaplıyor

Vermeyin insana izin kanması ve susması için, Hakkını alması için kitleyi bilinçlendirin, Bizlerin ellerindedir gelen ışıklı günler.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun

Ulusları gürleyen sesi yeri göğü sarsıyor

1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenIi bir geIecek için mücadeIe günüdür.

İşçi olmayı ben seçmedim,
Ne olursam olayım insanlıktan vazgeçmedim...

Özgür ve eşit bir gelecek için yıllarca mücadele verdik devam ediyoruz elbet bir gün güneş doğacak karanlıktan aydınlığa çıkacağız.

Kapitalizm, yönetenlerin resmi çetesidir. -Al Capone-

Tanrı gibi yaratın, kral gibi emredin, köle gibi çalışın. -Constantin Brancusi-

19-05/01/1-mayis-tarihcesi.jpg

1 MAYIS TARİHÇESİ 

İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.

1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı.

Bu gösteriler 1 Mayıs'ı izleyen günlerde tüm harareti ile devam etti ve 4 Mayıs'ta kanlı Haymarket Olayı'na yol açtı.

Uygulanan yasal baskılarla bu gösterinin tekrarlanması engellendi. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü " olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.

Zamanla 8 saatlik iş günü birçok ülkede resmen kabul edildi. 1 Mayıs böylece işçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram niteliğini kazandı. Günümüzde sosyalist ülkelerde (Çin Halk Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Vietnam, Laos, Küba, Venezuela, Nepal, Bolivya) ve daha birçok ülkede tatil günü olan 1 Mayıs'ı işçiler büyük kitle gösterileriyle kutlar; bazı ülkelerde 1 Mayıs siyasal bir eylem biçimini de alır.

.

 2019 1 Mayıs salı gününe denk gelirken en güzel 1 Mayıs sözlerini ve 1 Mayıs kutlama mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.  İlk olarak 1856 senesinde Avustralya'da kutlanmaya başlayan 1 Mayıs, Türkiye'de resmi olarak ilk kez 1923 yılında kutlanmıştır. Daha sonra kimi zaman yasaklanan kimi zaman kutlanan 1 mayıs 2008'den itibaren resmi tatil olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde ve dünya üzerinde pek çok ülkede bayram olarak kutlanan 1 Mayıs'a dair en güzel sözleri 1 Mayıs kutlama mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN