1 Mayıs okul tatil mi? 1 Mayıs kaç gün tatil? MEB 1 Mayıs resmi tatil açıklaması

1 Mayıs okul tatil mi? 1 Mayıs kaç gün tatil? MEB 1 Mayıs resmi tatil açıklaması

Haberimizde velilerin şimdiden merak ettiği 1 Mayıs okul tatil mi, 1 Mayıs kaç gün tatil, MEB 1 Mayıs resmi tatil açıklamasında neler var gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz. Bu sene 1 Mayıs salı gününe deliyor. Şimdiden öğrenciler ve veliler salı günü tatil ise pazartesi günü de tatil mi sorusunu soruyor. MEB 1 Mayıs resmi tatil açıklaması ve 1 Mayıs resmi tatil uygulaması ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberimizden resmi tatilleri ve MEB 1 Mayıs resmi tatil açıklaması ile1 Mayıs okul tatil mi? 1 Mayıs kaç gün tatil? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. 2018'de 1 Mayıs ne zaman, hangi güne denk geliyor? merak ediliyor. 1 Mayıs 2018 salı gününe denk geliyor. Şimdi veliler, öğretmenler ve öğrenciler salı günü resmi tatil ise pazartesi günü de tatil mi merak ediyor. 1 Mayıs Salı günü 1 Mayıs resmi tatil olacak kamu çalışanları tatil yapacak. 1 Mayıs günü sadece öğretmen ve öğrencilere değil tüm çalışanlara resmi tatil. Okullar ise kapalı olacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinin 4 güne çıkarmak isteyenler ise pazartesi günü de izin alabilir. Çalışanlar cumartesi, pazar ve salı tatil yapacak. 1 Mayıs tatili ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Şimdiden çalışanlar 1 Mayıs resmi tatil mi sorusuna vumartesi, pazar tatil yapıyoruz salı günüde tatil o zaman hükümet pazartesi de tatil yapar mı diye merak ediliyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve günüdür. 1 Mayıs kaç gün tatil olacak sorusu tam anlamı ile netlik kazanmadı. 1 mayıs salı günü resmi tatil, okullar kapalı olacak. 31 Nisan pazartesi gününe de tatili eklemek isteyenler için haftasonu ile birlikte 1 Mayıs tatili 4 günlük uzun bir tatil olabilir. 

2018 YILI RESMİ TATİLLER LİSTESİ:

– 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)

– 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil

– 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

– 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

– 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

– 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

– 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

– 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar günü)

– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

– 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

1 MAYIS RESMİ TATİLDE NEREDE KUTLANACAK?

Milli Güvenlik Konseyi'nce 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 28 yıl sonra Nisan 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi. Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de düzenlemeyi karararlaştırdı. TÜRK İŞ ise Hatay'da düzenleme kararı aldı.Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nun, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezi’nde ülke gündemi, sendikal gündem ve 1 Mayıs konularını değerlendirdiği toplantı sonuçlarının duyurulduğu yazılı açıklamada söyle denildi: “Başkanlar Kurulumuz, 2018 yılı 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması kararını almıştır. Tüm emek örgütlerini ve sendikaları da Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırmaktadır.

18-04/23/1-mayista-tatil-kac-gun.jpg

28 YIL SONRA TEKRAR RESMİ TATİL OLDU

Milli Güvenlik Konseyi'nce 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 28 yıl sonra Nisan 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi.

1 MAYIS KUTLAMALARI NEREDE YAPILACAK?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü yaklaşırken sendikalar, kutlama yapacakları yerlerle ilgili kararını açıklıyor. DİSK, 1 Mayıs'ın Maltepe miting alanında kutlanacağını açıkladı. TÜRK - İŞ ise daha önce yaptığı açıklamada 1 Mayıs'ı Hatay'da kutlayacaklarını duyurmuştu.

Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de düzenlemeyi karararlaştırdı. TÜRK İŞ ise Hatay'da düzenleme kararı aldı.Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nun, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezi’nde ülke gündemi, sendikal gündem ve 1 Mayıs konularını değerlendirdiği toplantı sonuçlarının duyurulduğu yazılı açıklamada söyle denildi: “Başkanlar Kurulumuz, 2018 yılı 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması kararını almıştır. Tüm emek örgütlerini ve sendikaları da Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN