1 Mayıs'ta okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı hangi güne denk geliyor? Detaylar belli oldu

1 Mayıs'ta okullar tatil mi?  1 Mayıs İşçi Bayramı hangi güne denk geliyor? Detaylar belli oldu

9 günlük bayram tatilinden çıkanlar şimdi en yakın resmi tatilin ne zaman olduğunu araştırıyor. Mayıs ayıyla beraber 1 Mayıs İşçi Bayramı da yaklaşırken, herkes 1 Mayıs’ın resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs’ta okullar tatil mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı…

1 Mayıs İşçi Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Herkesin merak ettiği “1 Mayıs resmi tatil mi?” sorusunun cevabı ise belli oldu. İşte o sorunun cevabı…

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü, İşçi Bayramı olduğu için resmi tatil olarak değerlendirilecek. Yani o tarihte çalışanlar izinli olacak, okullara da 1 gün ara verilecek.

1-mayis-resmi-tatil-mi.jpg

İŞÇİ BAYRAMI NEDİR?

1 Mayıs İşçi Bayramı, dünyada işçi kesimin mücadele ve hakları için yapılan anma ve kutlama günüdür. Kökeni 19’uncu yüzyılın ortalarına dayanmaktadır ve işçi sınıfının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve 8 saatlik iş günü talepleri ile başlayan mücadele ile ilişkilidir.

1886 yılında Amerika’nın Chicago kentinde işçilerin grev yaparak 8 saatlik iş günü talebinde bulunmasının ardından yaşanan çatışma ve ölümler, 1 Mayıs’ın anlamının daha da güçlenmesini sağlamıştır. Bu yüzden 1 Mayıs, işçi haklarının ve emeğin önemini vurgulayan bir gün olarak kutlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN