100 bin imza süreci devam ediyor: Hangi aday kaç imza topladı?

100 bin imza süreci devam ediyor: Hangi aday kaç imza topladı?

'Cumhurbaşkanı adayı' olmak için YSK tarafından kabul edilen isimlerin 100 bin imza süreci devam ediyor. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasının ardından 10 adayın devam ettirdiği süreçte Muharrem İnce 104 bin 357 imza alarak cumhurbaşkanı adaylığına hak kazandı. İnce'nin ardından 10 isim arasında en çok oyu alan Sinan Oğan'ın şu ana değin aldığı imza ise 63 bin 27.

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen kişilerin imza süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayları için hedef 100'er bin imza. 27 Mart'ta sona erecek süreçte en çok imzayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce topladı. İnce, 100 bin imza barajını geçerek cumhurbaşkanlığı adaylığına hak kazandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise 69 bin ile en çok imza toplayan ikinci adaydı. Ancak Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma kararının ardından Erbakan adaylıktan çekildiğini açıkladı.

YSK'dan alınan verilere göre adayların topladıkları imza sayıları şu şekilde:

Muharrem İnce: 104 bin 357
Sinan Oğan: 63 bin 027
Doğu Perinçek : 20 bin 400
Yakup Türkal : 2 bin 462
Erkan Trükten : bin 604
Tevfik Ahmet Özal : bin 25
İrfan Uzun : 698
Halil Murat Ünver : 369
Hilmi Özden : 333
Davut Turan : 106

31 MART'TA YAYIMLANACAK

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi ise 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak. Böylece devletin zirvesindeki makam için propaganda dönemi başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN