Son dakika! 104 emekli amiral için flaş karar: 84 şüphelinin ifadesi alınacak

Son dakika! 104 emekli amiral için flaş karar: 84 şüphelinin ifadesi alınacak

Son dakika haberi... 104 emekli amiral soruşturması genişletildi, 84 şüpheli ifadeye çağrıldı.

Son dakika haberi... Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 emekli amiral hakkında flaş gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer şüphelilerin de bugünden itibaren ifadelerinin alınacağını açıkladı.

Soruşturma kapsamında 84 şüpheli ifadeye çağrıldı.

NE OLMUŞTU?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği fotoğraf emekli amiralleri rahatsız etmiş, 3 Nisan'da 104 emekli amiral ortak bir bildiri yayınlamıştı.

Siyaseti de ısındıran tartışmanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiral ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 4 Nisan'da 10 emekli amiralin gözaltına alındığını duyurulmuştu.

Bir haftalık gözaltı süreci sonrası gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan emekli amirallere, il dışına ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmış ve bu kapsamda 14 Nisan'da elektronik kelepçe takılmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN