115 km hızla gelecek İstanbul'u vuracak! Kar diz boyunu aşacak… Vorteks alarmı

115 km hızla gelecek İstanbul'u vuracak! Kar diz boyunu aşacak… Vorteks alarmı

Son dakika haberi... Hafta başından beri tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yağışlarında beraberinde getirdi. Birçok kentte etkisini gösteren kar yağışı İstanbul'a henüz gelebilmiş değil. Dün gece yarısı karla karışık yağmur yağarken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Kar diz boyunu aşacak!

Yıl başından bu yana ilk defa bu kadar etkili olan soğuk hava dalgası yağışları kendisiyle birlikte getirdi. Türkiye'nin birçok kentinde kar yağışları görülürken henüz İstanbul'a beklenen kar gelmedi. Ankara, Bingöl, Eskişehir gibi yerlerde lapa lapa kar yağarken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Dün gece saatlerinde İstanbul'da karla karışık yağmur yağdı ancak yağışlar kısa sürdü. Gelen yağış sonrası ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni bir uyarı geldi. O tarihe dikkat. 115 km hızla İstanbul'u vuracak. Kar diz boyunu aşacak! İşte son dakika hava durumunun detayları...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Dün gece saatlerinde İstanbul'da karla karışık yağışlar etkisini gösterdi. Özellikle dolu yağışları sürücülere zor anlar yaşatırken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar yapılırken daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzman Kerem Ökten, tarih vererek müjdeli haberi duyurdu. Kar diz boyunu aşacak.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Sibirya üzerinden yurda giriş yapan soğuk ve karlı hava dalgası perşembe gününe kadar etkisini sürdürecek. Yurdun hemen hemen tümünde kar yağışı görülecek, güney ve batı kıyılar hariç tüm bölgelerde beyaz örtü oluşması bekleniyor.

dfddf.jpg

Uyarılara göre özellikle kıyı bölgelerde kar yağışına kuvvetli rüzgar da etki edecek. İstanbul’da bugün ve yarın kar yağışının kendini göstermeye başlaması beklenirken, salı ve çarşamba günü kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor. Yağışlar perşembe gününden itibaren etkisini yitirecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

115 KM HIZLA İSTANBUL'U VURACAK

Dün akşam görülen yağışlar sonrasında İstanbulluları kar heyecanı sardı. Bu doğrultuda Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den müjdeli haber geldi. Tarih vererek İstanbul'a kar uyarısında bulunan Ökten, "Son Avrupa modeli güncellemesi vortex'i doğulattı ve İstanbul'da kar miktarı arttı. Özellikle Rüzgara dikkat çekmek istiyorum. İstanbul boğazının Karadeniz girişinde 115 km hızda fırtına bekleniyor. 22 Ocak 2004'te anlık hamle 122.3 km'ye çıkmıştı." ifadelerini kullandı.

b2.jpg

"DERBİ SAATİNE DİKKAT!"

Bugün oynanacak Galatasaray-Trabzonspor derbi içinde uyarılarda bulunan Kerem Ökten, şunları söyledi:

"Yarın öğlene doğru İstanbul'un Avrupa yakasının iç kesimlerinde kar başlar. Akşam şehirde örtü oluşur. Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması kar altında oynanır. Saha beyazlar."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

6 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

7 ŞUBAT 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

8 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

9 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN