150 bin TL faizsiz evlilik kredisine nasıl başvuru yapılacağı belli oldu! Başvuru şartları da netleşiyor

150 bin TL faizsiz evlilik kredisine nasıl başvuru yapılacağı belli oldu! Başvuru şartları da netleşiyor

Evlenecek gençlere, yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla 150 bin TL sıfır faizli kredi verilecek. Ödemelerin 2 yıl sonra başlayacağı kredinin vadesi 5 yıla yayılacak. Evlilik kredisi için nereye ve nasıl başvuru yapılacağı netleşti. İşte, evlilik kredisi başvuru şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez seçimden önce dile getirdiği 'Aile ve Gençlik Bankası' ile ilgili ayrıntılar netleşiyor. Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi; faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek. Kredi miktarı her yıl artırılacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, AK Parti grubu, yasa teklifinin taslak metnini hazırladı. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta TBMM gündemine taşınması ve hızla yasalaştırılması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİNİN ÖDEME KOŞULLARI NEDİR?

Edinilen bilgilere göre, yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık kredi faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Desteklerden yararlanacaklara yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar sürüyor.

EVLİLİK KREDİSİNİ KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Gençlik Bankası; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışacak.

Yasa çıktıktan sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak.

Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik, gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN