17 günlük tam kapanmada alkol satışı yasak mı?

17 günlük tam kapanmada alkol satışı yasak mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan '17 günlük tam kapanma' kararı sonrası, bu tarihlerde alkollü içki satışının yasak olup olmayacağı gündem oldu. Genelgede yasak kararına ilişkin özel bir madde yer almazken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Bugün öğrendik ki yasak olacakmış" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 30 Nisan ile 17 Mayıs arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi. 

'ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YASAK MI?' MUAMMASI

Ancak genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almadı. Sosyal medyada sıkça tartışılan konuyla ilgili ilk bilgi, NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya'dan geldi.

Kaya, "Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak" dedi.

 

 

'ÖĞRENDİK Kİ YASAK OLACAKMIŞ'

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş da ilk değerlendirmesinde tekel bayilerin kapanma süresi boyunca 10:00 - 17:00 saatleri arasında açık olacağını duyursa da, daha sonra söz konusu yasak kararının kendilerine de ulaştığını söyledi.

Aybaş, ABC gazetesine yaptığı açıklamada  "Biz de alkol satışı olacağını düşündük. Ne genelgede ne Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında ne de Bendevi Palandöken'in mesajında alkol satışının yasak olacağı belirtilmedi. Ama bugün öğrendik ki yasak olacakmış" dedi.

GENELGEDE ÖZEL MADDE YOK

Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

"Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN