İYİ Parti'den içki yasağına tepki: Önce hırsızlığı ve israfı engelleyin

İYİ Parti'den içki yasağına tepki: Önce hırsızlığı ve israfı engelleyin

Tam kapanma döneminde uygulanacak içki yasağı hakkında konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray "İçkiyi yasaklayacaklarına Türkiye'yi tam kapatıp hırsızlığı ve israfı yasaklasınlar" diyerek hükümete tepki gösterdi.

İçki satışı yasağı ile ilgili KRT TV'de konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, anayasal bir hakkın çiğnendiğini hatırlatarak "İçkinin yasaklanması önemli değil, bu içki olabilirdi, sigara olabilirdi, kola olabilirdi. Burada esas olan bir anayasal hakkın ihlalidir. Meseleye böyle bakmalıyız" diye konuştu.

"İnandığımızı, doğrularımızı, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutacak fikirlerimizi beyan edeceğiz" diyen Çıray, şunları kaydetti:

"ONLARIN TEORİLERİNİ OKUMAM BİLE..."

"Bundan sonra konuşurken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yandaş medyanın sözde gazetecileri ne diyecek diye düşünmekten vazgeçmeliyiz. Onların bizi nasıl eleştireceğine göre fikir beyan edemeyiz. İnandığımızı, doğrularımızı, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutacak fikirlerimizi beyan edeceğiz. Onların teorilerini okumam bile, ne yazsa yazsınlar.

"TÜRK MİLLETİ ARTIK BUNLARI YUTMUYOR"

Şunu söylemek istiyorum, içkiyi yasaklayacağına Türkiye'yi tam kapatıp hırsızlığı ve israfı yasaklasalardı hem dinen daha iyi olacak hem de o paralar milletimizin cebine girmiş olacaktı. İçki yasağıyla kendilerine göre, birtakım tuzaklar kuruyorlar. Bütün bu oyunlar, o kadar çok tekrarlanarak oynandı ki; Türk milleti artık bunları yutmuyor. Tüm bu tartışmalar bittiğinde asıl hayatın gerçekleriyle ceplerinde karşılaşıyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN