İçki satışı yasağına Bilim Kurulu üyesinden tepki

İçki satışı yasağına Bilim Kurulu üyesinden tepki

Tam kapanma sürecinde alkollü içki satışları yasaklandı. Tepki toplayan kararı yorumlayan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz, eleştirilere yüzde yüz katıldığını belirtti ve kararın hiçbir akılcı yanının olmadığını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında meydana gelen artış sonrası gerçekleşen Bakanlar Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan,  29 Nisan saat 19:00'da başlayıp 17 Mayıs saat 05:00'e kadar sürecek bir tam kapanma uygulaması olacağını açıkladı.

Daha sonra detayları açıklanan kararda tam kapanma süreci boyunca alkollü içki satışlarının da yasak olacağı ortaya çıktı. Satışın yasaklanması ise tepki çekti. Bu kararı yorumlayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, yapılan eleştirilere yüzde yüz katıldığını belirtti ve "Hiçbir akılcı tarafı olmayan, nasıl bir uygulamadır, ben de anlamış değilim gerçekten" dedi. 

Habertürk TV’de Gün Başlıyor programına katılan Prof. Dr. Yavuz, yasak karşısında hayretler içinde kaldığını aktardı ve  "Alkollü dezenfektan kullanmaktan parmak izimiz kayboldu ama insanlar evinde alkol alamıyorlar. İnanılmaz bir şey, çok büyük hata. Ben olsam, böyle bir uygulamadan hemen dönerim" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Yavuz programdaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tüm eleştirilere yüzde yüz katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan, nasıl bir uygulamadır, ben de anlamış değilim gerçekten. Sonuçta deminden beri hep söylüyoruz. Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Şimdi barlar, restoranlar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasının ne gibi sakıncası var, ben hiçbir şekilde ne yapılmaya çalışıldığını anlamış değilim. Salgını önlemek adına yapılıyorsa, hiçbir akılcı tarafını bulmak mümkün değil.

'ÇOK BÜYÜK HATA'

Hatta şöyle bir tarafı var, ağzın alkol gibi dezenfektanlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Şimdi siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyorsunuz, ben gerçekten hayretler içindeyim. Çok yersiz. Tabii eleştiri alıyor. Alkollü dezenfektan kullanmaktan parmak izimiz kayboldu ama insanlar evinde alkol alamıyorlar. İnanılmaz bir şey, çok büyük hata. Ben olsam, böyle bir uygulamadan hemen dönerim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN