2 Ocak son gün! Arazisinde mülkiyet sorunu yaşayanlara iyi haber

2 Ocak son gün! Arazisinde mülkiyet sorunu yaşayanlara iyi haber

Yeni yıla doğru gidilirken bazı mülkiyet haklarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar milyonlarca kişiye umut ışığı oldu. Mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kaydedilmeyen ancak üzerinde üretim yapılan araziler için flaş karar alındı. 2 Ocak son gün! Arazisinde mülkiyet sorunu yaşayanlara iyi haber. İşte ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'de çoğu kişi miras ve mülkiyet alanında belli sorunlar yaşamakta. Bu sorunların en temel nedeni ise Mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kaydedilmeyen araziler oluyor. Konuyla ilgili Resmi Gazete'de yeni karar yayımlandı. Milyonlarca kişiye umut olacak. 2 Ocak son gün! Arazisinde mülkiyet sorunu yaşayanlara iyi haber.

2-ocak-son-gun-arazisinde-mulkiyet-sorunu-yasayanlara-iyi-haber-1.jpg

2 OCAK SON GÜN! SAKIN GEÇ KALMAYIN

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile birlikte milyonlarca kişi arazi sahibi olabilecek. Konuyla ilgili yeni uyarılarda bulunan Ali Ekber Yıldırım, kritik uyarıda bulundu. 2 Ocak son gün, geç kalmadan hemen başvurmanız gerekli.

ARAZİSİNDE MÜLKİYET SORUNU YAŞAYANLAR DİKKAT

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Ali Ekber Yıldırım, mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kaydedilmeyen ancak üzerinde üretim yapılan araziler için yeni bir uyarıda bulundu. Yıldırım paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"ÇKS yönetmeliği değişti, çiftçi destek alabilecek.

Mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kaydedilmeyen ancak üzerinde üretim yapılan araziler için çiftçi tarımsal destek alabilecek.

ÇKS Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “taahhütname” verilerek bu arazilerde yapılacak üretim için destek alınabilecek.

2023/2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. ÇKS’ye kaydedilmeyen araziler için 2 Ocak’a kadar taahhütname verilmesi gerekiyor."

b54.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN