2018 EKPSS Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? EKPSS Kura 2018 ne zaman yapılacak? EKPSS tercih robotu

2018 EKPSS Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? EKPSS Kura 2018 ne zaman yapılacak? EKPSS tercih robotu

2018 EKPSS Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? sorusu engelli memur adaylarının gündeminde . 2 bin 500 engelli memur alımı için adayların tercih başvurularını 8 Mart Perşembe gününden itibaren yapabilecekleri belirtildi. EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı. EKPSS Kura 2018 ne zaman yapılacak ve EKPSS tercih robotu nasıl çalışıyor? EKPSS kura 2018 işlemlerinde 2016 puanları geçerli olacak mı? gibi soruların yanıtı haber detayda...

2018 EKPSS tercihleri başladı. 2018'in ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2 bin 500 engelli memur alımı için tercih başvuruları bu gün alınmaya başlandı. Tercihler 16 Mart’ta sona erecek. EKPSS kura 2018'de uygulama nasıl olacak? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı ? EKPSS tercih robotu nasıl çalışıyor soruları engelli memur adaylarının gündeminde. 

EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 2018'in ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2 bin 500 engelli memur alımı tercihler 16 Mart’ta sona erecek. EKPSS kura 2018'de 2016'da alınan puanlar geçerli olacak.  EKPSS tercihlerinin başlaması ile birlikte EKPSS tercih robotu nasıl çalışır ve EKPSS tercih kılavuzu nasıl temin edilir gibi sorular sorulmaya başlandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadroların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendiği, engelli memur yerleştirmeleriyle ilgili EKPSS Tercih Kılavuzu'yla yayımlanmak üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildi. Peki engelli memur adayları EKPSS tercih kılavuzuna nasıl ulaşabilirler. 

EKPSS KURA 2018 ÇEKİLİŞİNDE 2016 EKPSS SINAV SONUÇLARI GEÇERLİ

Adaylar, 2016 yılı EKPSS sonuçları ile kura kayıtlarına göre tercih işlemlerini, 8-16 Mart tarihlerinde ÖSYM Başkanlığının www.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Kurumların talepleri doğrultusunda ilkokul/ilköğretim/ortaokul düzeyinde 329, ortaöğretim (lise) düzeyinde 540, önlisans düzeyinde 531, lisans düzeyinde 1.100 olmak üzere toplam 2 bin 500 engelli memur alınacak. EKPSS kura 2018'de uygulama nasıl olacak?

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu tarafından 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2.500 engelli memur alımı için adayların tercih başvuruları 8 Mart 2018 Perşembe günü başlayacaktır.

Bu çerçevede kurumlarımızın talepleri doğrultusunda;

- İlkokul/İlköğretim/Ortaokul düzeyinden 329

- Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540

- Önlisans düzeyinden 531

- Lisans düzeyinden 1.100

olmak üzere toplam 2.500 kadro ilan edilmek ve adaylarımızın tercihleri alınmak üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmiştir.

Adaylarımız, 2016 yılı EKPSS sonuçları ile Kura kayıtlarına göre tercih işlemlerini 8-16 Mart 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabileceklerdir.

EKPSS SORULARI NASIL OLACAK?

EKPSS Sınavında adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden toplam 60 soru sorulup 60 dakika süre veriliyor. Örneğin; Zihinsel engelli olan adaylar zihinsel engelliler için hazırlanan soru kitapçığını kullanacaklardır. ÖSYM giriş ekranına ve sınav ile ilgili merak ettiklerinize haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

EKPSS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

EKPSS - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İnşallah 2 bin 500 engelli kardeşimizin söz verdiğimiz atamasını da mart ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Tercihlerini 16 Mart itibariyle yapacaklar ve mart sonunda büyük bir beklenti içerisinde olan engelli kardeşlerimizin de yine aile bakanlığımızla birlikte inşallah güzel bir organizasyonla iş hayatına girmelerine vesile olacağız." demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda engelli memur istihdamıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakanı Jülide Sarıeroğlu Kamuya 2 bin 500 engelli personel alımının 2018 yılının Mart ayında yapılacağını söylemişti.

KURA TARİHİ DE BELLİ OLDU

ÖSYM 2018 takvimine baktığımız zaman ise EKPSS kura 2018 başvuru tarihinin de açıklandığını görüyoruz. EKPSS kura başvuruları 2 Mayıs tarihinde başlayacak ve 16 Mayıs tarihinde sona erecek.

18-03/08/ekpss-1520499153.jpg

 

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Adaylar sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

EKPSS'DEN HANGİ KURUMLARA ATAMALAR YAPILIR?

Döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına atama yapılmaktadır.

EKPSS İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

18-03/08/2018-ekpss-sinavi-1520499223.jpg

KURA YÖNTEMİ İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu, mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Özürlü Memur Seçme Sınavı Sonuçları kaç yıl geçerli olacak?

ÖMSS sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre boyunca, kamuya özürlü alınırken bu özürlü sınav sonuçları kullanılacaktır.

Yüzde 40 ve Üzeri Özürlü Olanlar Sınava Girebilir.

ÖMS ye veya kuraya sadece yönetmeliğe uygun olarak yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu olan adaylar girebilmektedir. Örneğin, Yüzde 39 özrü olanlar bu sınava giremeyecektir.

Mezun veya mezun olabilecek durumda olanlar ÖMSS ye girebilecektir.

ÖMSS ye lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, 2012 yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilecektir.

Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir

EKPSS'DEN HANGİ KURUMLARA ATAMALAR YAPILIR?

Döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına atama yapılmaktadır.

EKPSS 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların ardından herkes ekpss 2018 sınavının ne zaman yapılacağını merak etti. EKPSS sınavı ise 22 Nisan tarihinde yapılacak. 

2018/1 EKPSS Tercihleri 8-16 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. 2018/2 Tercih tarihleri daha sonra açıklanacaktır. 2018 EKPSS Başvuruları 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak olup sınava geç başvuru tarihi 13-14 Mart 2018 olarak belirlendi. 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak EKPSS Sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak. 2018 EKPSS Kura Başvuruları 2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak olup kuraya geç başvuru tarihi 29-30 Mayıs 2018 olarak belirlendi.

EKPSS SORULARI NASIL OLUYOR?

EKPSS’de adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden toplam 60 soru sorulup 60 dakika süre veriliyor.

Genel Yetenek Testi ve Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi ve Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN