2018 Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Özel okul teşvik şartları nelerdir?

2018 Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Özel okul teşvik şartları nelerdir?

Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Özel okul teşvik şartları nelerdir? soruları 2018 yılında öğrencilerini özel okullara yazdıran velilerin gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim gören - görecek öğrenciler için verilecek “Eğitim ve Öğretim Desteği “ başvuruları başladı. Özel okul teşvik başvurularında son gün 6 Eylül. İşte binlerce velinin merak ettiği Özel okul teşvik şartları ve başvuruları ile ilgili tüm gelişmeler...

'Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı bu seneki eğitim öğretim döneminde tercihini özel okullardan yana kullanan veliler tarafından merak ediliyor. Özel okul teşvik şartları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamalar ve başvuruların nasıl yapıldığına dair detayları haberimizden takip edebilirsiniz. 

Bayram tatilinde bile Özel okul teşvik başvurusu, çocuklarının eğitimini özel eğitim kurumlarında sürdürmek isteyen velilerin sorguladığı konu oldu. Özel okul teşvik başvuru koşulları aracılığıyla bu haktan yararlanıp yararlanamayacağını öğrenecek olan ebeveynler, bu duruma göre işlemlerini başlatacak. Özel okul teşvik başvurları başladı. Başvurular 6 Eylül tarihinde sona erecek. 

ÖAEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI NERELERDEN YAPILACAK?

Özel okul teşvik başvuruları öğrencilerin halen öğrenim gördükleri / kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine yapılacak. MEB Özel okul teşviklerinde bu yıl 75 bin öğrenci için kontenjan ayrıldığını açıkladı.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin listesi MEB internet sitesinden 7 Eylül tarihinde açıklanacak. Özel okulda kayıtlı olmayan teşvik kazanan öğrenciler 7 – 14 Eylül tarihleri arasında tercih işleminde bulunacaklar. 17 Eylül’de tercih sonuçları açıklanacak olup, öğrenciler 17 – 21 Eylül tarihleri arasında tercih ettikleri özel okullara nakil ve kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU TAKVİMİ

18-08/23/zel-okul-tesvik.jpg

2018 ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Özel okullarda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye, okul öncesi eğitim kurumları için 3 bin 290’ar lira, ilkokul ve temel lise için 3 bin 960’ar lira, ortaokul ve ortaöğretim için de 4 bin 610’ar lira destek ödemesi yapılacak. Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin veli veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi veya özel okullardan e-Okuldaki, “Özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği” menüsü üzerinden başvuru yapacak.

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin veli veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kayıtlarını yaptırarak bu okullardan başvuruda bulunabilir.

ÖZEL OKUL TEŞVİKİ BU YIL NE KADAR OLACAK?

Özel Bozüyük Sınav Lisesi Kurucu Müdürü Ömer Boğaz; Teşvik başvurusu ve kayıt sürecinin veliler tarafından iyi takip edilmesi gerektiğini, öncelikle başvuruların zamanında yapılmasını, tercih işlemleri sırasında ise ilimizdeki Özel Okulların Kadro – Fiziki Yapı – Eğitim Olanakları ve önceki yıllar başarı durumlarının iyi değerlendirilerek tercihlerin buna göre yapılmasını önerdi.Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye teşvik verileceğini açıklayan Boğaz, bunun yirmi dört bininin temel liselere olduğunu ve en çok teşviğinde temel lise öğrencilerine ayrıldığını açıkladı.2017 – 2018 öğretim yılında okul öncesi öğrencilerine 3290 TL, ilkokul ve temel liselere 3960 TL, ortaokul ve diğer Liselere 4610 TL teşvik verilecek. 

ÖZEL OKUL TEŞVİKİNDEN HANGİ OKULLAR YARARLANACAK?

Kurum Türü Adı

Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Özel Anadolu Lisesi

Özel Ermeni İlkokulu

Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu

Özel Ermeni Ortaokulu

Özel Ermeni Ortaöğretim Okulu

Özel Fen Lisesi

Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi

Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Lisesi

Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel Musevi İlkokulu

Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu

Özel Musevi Ortaokulu

Özel Musevi Ortaöğretim Kurumu

Özel Rum İlkokulu

Özel Rum Ortaokulu

Özel Rum Ortaöğretim Kurumu

Özel Süryani Okul Öncesi Kurumu

Özel Sosyal Bilimler Lisesi

Özel Spor Lisesi

Özel Temel Lise

Özel Türk İlkokulu

Özel Türk Okul Öncesi Kurumu

Özel Türk Ortaokulu

Özel Laboratuvar Lisesi

Özel Fen ve Teknoloji Lisesi

ÖZEL OKUL TEŞVİKİNDE HANGİ KADEMEYE NE KADAR VERİLECEK?

18-08/23/zel-okul-tesvikleri.jpg

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Okul öncesi eğitimde 17 Mart 2013 ile 17 Eylül 2014 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,

c) İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla kayıt şartlarına sahip olmak,

ç) Beşinci sınıfa devam edeceklerde 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle ortaokul veya imam- hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,

d) Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,

e) Eğitim ve öğretim desteği alırken 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,

f) Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,

g) Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak,

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN