2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nedir? Sağlık Bakanlığı 46 bin personel alımı

2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nedir? Sağlık Bakanlığı 46 bin personel alımı

2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nedir sorusu Sağlık Bakanlığı 46 bin personel alımı yapacağını açıklayınca sorulmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı kamu işçisi alımları için bu yıl geçtiğimiz yıllara göre farklı bir yol izlenecek. Sağlık Bakanlığı 46 bin personel alımı ilan tarihleri açıklandı. Sağlık Bakanlığı ebe, hemşire, teknisyen, tekniyer, uzman, laborant, doktor ve sürekli işçi alımı yapacak. İşte 2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nelerdir, Sağlık Bakanlığı personel alımında KPSS göz önüne alınacak mı ve Sağlık Bakanlığı hangi alanda ne kadar personel alacak haberimizde....

2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nedir bakanlık bünyesindeki kurumlarda çalışmak isteyenler tarafından sosyal medyada araştırılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı 46 bin personel alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak merak ediliyor. Kamuda taşeron işçiliğin kaldırılmasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı bundan sonraki alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmek durumunda kaldı.
2018 yılında Sağlık Bakanlığı ebe, hemşire, teknisyen, tekniyer, uzman, laborant, doktor ve sürekli işçi alımı yapacak. 

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 3 kısım halinde toplamda 46 bin personel alımı planlıyor. 2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru şartları nedir  ve Sağlık Bakanlığı hangi alanda ne kadar personel alınacak, Sağlık Bakanlığı personel alımında hangi şartlar gözönünde bulundurulacak? gibi sorular memur olarak çalışmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Artık kamu kurumlarında taşeron kadrosunda işçi çalıştırılmayacak. Bakanlık işe alımları İŞKUR üzerinden yapacak. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bu yıl içerisinde 11 bin doktor, 27 bin sağlık personeli, 19 bin sağlık işçisi alımı yapılacağını ilk alım için gelecek hafta ilana çıkılacağını açıkladı. 

 2018 Sağlık Bakanlığı personel alım başvuru yakın zamanda başlayacak. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı planları içerisinde 19 bin kişilik alımların hizmetli, şoför gibi pozisyonlar için gerçekleşeceği açıklandı. ayrıca işçi alımlarının yanı sıra 27 bin kişilik uzman , teknisyen, laborant, ebe hemşire alınacağı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkındaki sen son bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

18-03/25/saglik-bakanligi.jpg

2018 SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURULARINASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 19 bin kamu işçisi alımı yapacak. Başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Başvurularda KPSS şartı aranacak. İŞKUR üzerinden kamu işçisi alımlarında KPSS şartı aranıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı için düğmeye bastı. 2018 sağlık personel alımı ve şartları ile ilgili yüzbinler haber bekliyordu. Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ve detayları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan paylaştı. 2018 sağlık personel alımı ve şartları neler? Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ne zaman? 2018 sağlık personel alımı ve şartlarını merak edenler internetten Sağlık Bakanlığı personel alım tarihini ve 2018 sağlık personel alımı ve şartlarını araştırıyor. Bu konuda en son bilgi ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan geldi.

SAĞLIK bAKANLIĞI 19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık BakanıAhmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak." Memur olmak isteyen lerin gözleri Sağlık Bakanlığı personel alımıında.

18-03/25/saglik-bakanligi-personel.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

İŞKUR NEDİR? 

İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN