2019 sigara zammı ne kadar? Güncel sigara fiyatları listesi | Tiryakilere kötü haber

2019 sigara zammı ne kadar? Güncel sigara fiyatları listesi | Tiryakilere kötü haber

Her yıl belli oranda zamlanan ve hem sağlık hem de bütçe açısından büyük zararları olan güncel sigara fiyatları listesi gelen sigara zammının ardından merak ediliyor. Peki sigaraya yine zam mı geldi? İşte detaylar…

Günlük hayatta kullanıcılara her anlamda zarar veren ve bağımlılık yapan ‘2019 sigara zammı ne kadar?’ sorusu, tiryakiler tarafından sorgulanıyor. Yılın belli zamanlarında zam geldiği tütün ürünlerine uygulanan zamdan sonra bazı türlere 3 TL’ye yakın zam yapıldı. Tiryakiler ise, ‘2019 güncel sigara fiyat listesi’ni internetten araştırıyor. Merak edilenler ise karar.com’da…

SİGARAYA ZAM MI GELDİ?

Sosyal medya uygulaması Twitter’da açılan ‘#sigarayazam’ etiketinin ardından binlerce kullanıcı, ‘2019 sigara zammı ne kadar?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Açılan bu etikete binlerce tweet atılırken, konu hemen Türkiye gündeminde yer aldı. Bazı tütün ve ürünlerine 3 TL’ye kadar uygulanan zam geldi.

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI LİSTESİ

Güncel sigara fiyatları listesini yayın politikamız gereği yayınlamıyoruz. Ancak 12 TL olan bir sigara markası 15 TL, 13 TL olan bir diğer tür 16 TL, 15 TL olan bir başka sigara çeşidi 18 TL, 11 TL olan bir ürün 14 TL, 11,50 TL olan bir başka ürün 14,50 TL oldu. Sigaraya zam 2019 yılında da uygulanmış oldu.

19-08/03/ozan-bingol.jpg

OZAN BİNGÖL’DEN SİGARA FİYATLARINA UYGULANAN VERGİ AÇIKLAMASI

Ünlü Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, şahsi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tütün mamullerinden geçen sene 42,7 milyar Türk lirası, 2006-2018 döneminde de toplamda 275,3 milyar Türk lirası vergi toplandığını duyurdu. Bingöl, 14 TL’lik bir sigarada verginin yüzde 85,5 oranında olduğunu vurgularken, ürünün vergisiz fiyatının 2,03 TL olduğunu anlattı. Bingöl, 18 TL’lik bir sigarada uygulanan vergi oranının ise yüzde 84,8 olduğunu aktarırken, vergisiz fiyatının ise 2,74 TL olduğunu belirtti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN