2023 Bekçi alımları başladı! Lise mezunu olan 18-31 yaş arası alım yapılacak! Bekçi alımı başvuru şartları

2023 Bekçi alımları başladı! Lise mezunu olan 18-31 yaş arası alım yapılacak! Bekçi alımı başvuru şartları

2023 yılında gerçekleştirilen personel alımları hakkında araştırmalar devam ediyor. En çok araştırılan konular arasında bekçilik alımları gelirken yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte bekçi alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Memur olarak çalışmak isteyen kişiler için yeni karar açıklandı. Uzun süredir beklenen bekçi alımları ile ilgili ilanları yakından takip eden vatandaşlar bu habere çok sevinecek.2023 yılında yapılacak bekçi alımları ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlanırken adaylardan istenen şartlar ve bildirim tarihleri de tek tek açıklandı. İşte bekçi alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…


HANGİ KURUMLARDA BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

Bekçi Alım Yönetmeliği kapsamında hangi kurumlarda bekçi alımı yapılacağı belli oldu. 2023 yılı Mart ayı itibarıyla bekçi alımı yapılacak kurumlar şu şekildedir:

  • Bakanlık: İçişleri Bakanlığı,
  • Başkanlık: Polis Akademisi Başkanlığı,
  • Genel Komutanlık: Jandarma Genel Komutanlığı,
  • EGM: Emniyet Genel Müdürlüğünü,
  • JSGA Başkanlığı: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı,

bekcilik-sinav-sorulari-belli-oldu-mu.jpg

EMNİYET VE JANDARMA BEKÇİ ALIMI YAPACAK

Polis ve jandarma teşkilatı tarafından istihdam edilecek olan Bekçi alımları ile ilgili detaylar Tek Tek açıklan. Alımların illere göre yapılacağı belirtilirken atama organizasyonu, başvuru, sınav tarihleri ve sınavla ilgili diğer hususlar Başkanlık ve JSGA Başkanlığı tarafınca düzenlenen Sınav Başvuru Kılavuzları Resmî Gazete’de yayımlandı. Sınav kılavuzu hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler kurumların yayınlamış olduğu ilan detaylarına göz atabilir.

2023 YILI BEKÇİ ALIMI KONTENJAN SAYISI BELLİ OLDU MU?

Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan bekçi alımları için Ocak ayında 1.250 rakamları verildi. Ancak yeni yayınlanan ilanlarda farklı kurumlar dikkat çekerken yeni bekçi alımlarıyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Jandarma ve JSG tarafından yapılacak Bekçi alımları için en az 10.000 kişilik kontenjan belirleneceği söyleniyor.

bekcilik-sinav-sonucu-belli-oldu-mu.jpg

KADIN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?


Bekçi ilanları yayınlanırken kadın bekçi alımı yapılıp yapılmayacağı konusu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Ülke genelinde yapılacak alımlarda ilk kez kadın bekçi alımı yapılması bekleniyor. Ancak yayınlanan duyurular kapsamında kadın bekçi alımlarının 2023 yılında mı yoksa 2024 yılında mı yapılacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.


BEKÇİ ALIMLARI İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?

Bekçi alımları kapsamında adaylardan istenen başvuru şartları için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu kapsamda 2023 yılı Bekçi alımları için adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymemiş olması,
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmaması,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması,
  • Alkol ya da uyuşturucu madde tedavisi almaması ya da almamış olması,
  • Yasal durumunun silah taşımaya engel olmaması,
  • En az lise mezunu olması,
  • 18 yaşını doldurmamış ve 31 yaşından küçük olması,
  • Erkek adaylar için başvuru sonunda askerliğini yapmış olmak,
  • Başvuru tarihinden itibaren son bir yıl içinde başvurunun yapıldığı ilde ikamet ediyor olmak.

bekci.jpg

BAŞVURU METNİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar ilan detaylarını araştırıyor. Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından birçok sayıda güvenlik görevlisine ihtiyaç duyulmaya başladı. Bu kapsamda asker bekçi ve güvenlik güçlerine olan önemde her geçen dakika artıyor. Bekçi alımları ile ilgili net bir açıklama olmasa da yakın bir süreçte alımların gerçekleşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN