2024 fitre bedeli belli oldu

2024 fitre bedeli belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fitre miktarını belirledi. Kurulun yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılında fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fitre miktarını belirledi. Yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Ramazan ayında fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi.

Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda fitre miktarının tespit edilmesi üzerine karar alındı. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasında, hadis-i şerifler, sosyo-ekonomik koşullar ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı gibi faktörlerin dikkate alındığı ifade edildi.

Açıklamada belirtilen fitre miktarının nakdi olarak ya da gıda ve benzeri maddeler şeklinde ödenebileceği vurgulanırken, aynı zamanda bu miktarın günlük oruç fidye bedeli olduğu da belirtildi. Her bir mükellefin günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebileceği de ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN